Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Merkezi ( BUSMEK), Mustafakemalpaşa’da eğitime hazırlanıyor.

8 yıldır Bursa’nın birçok noktasında sanat ve mesleki yaygın eğitim hizmetlerini sürdüren BUSMEK’in faaliyetlerini yeni dönemde Mustafakemalpaşa’ya taşıma kararı alması ile başlayan çalışmalarda sona gelindi. Mustafakemalpaşa Belediyesi ile imzalanan protokolün ardından saha çalışmaları yaparak, kurs merkezini tamamlayan BUSMEK, eğitim faaliyetleri için ücretsiz başvuru almaya başladı.

İngilizce, plates, diksiyon, ahşap boyama, yemek, kuaförlük, bilgisayar, tıbbi sekreterlik, yaşlı bakım, iğne oyası, deri mefruşat, kurdele nakışı ve rölyef branşlarında açılacak olan kurs eğitimleri yeni yılla birlikte başlayacak.

BUSMEK’in Mustafakemalpaşa’nın sanat ve mesleki üretime büyük katkılar vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, her alanda kaliteli yaygın eğitimin vatandaşın hizmetine sunulacağını belirtti.

Kurtulan, “Vatandaşlarımız çeşitli kurslar aracılığı ile becerilerini geliştirme ve sergileme imkânına kavuşacak. Yeni dönemde Uğur Böcekleri Kültür Merkezi ve BUSMEK’in ortaya koyacağı sinerji, vasıflı insan yetiştirme hedefine ulaşacaktır” dedi.

Kurslara katılmak isteyen vatandaşların, BUSMEK’in Sabribey Mahallesi, Mektep Sokak’taki adresine başvurarak bilgi alabilecekleri bildirildi.