Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Anaokulu öğrencileri, farklı meslek elemanlarını yerinde gözlemleyerek, meslekleri yaparak-yaşayarak öğreniyor.
 
Her hafta farklı yerlere giderek sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını yaşayarak öğrenen çocuklarda; aynı zamanda sıraya girme, soru sorma, bekleme, saygı gösterme, yardım etme gibi bazı sosyal değerler konusunda farkındalık oluşturuluyor.
Anaokulunda doktorluk mesleğinin nasıl yapıldığını soru-cevap ve beyin fırtınası yöntemleriyle tanıyan 4-5 yaşındaki çocuklar, önce okulda drama yaparak doktorluk mesleğini tanıdılar. Bilgilerini pekiştirmek için de 9 No’lu Aile Sağlığı Merkezine giderek öğrendiklerini yerinde görme fırsatı elde ettiler. 
Aile Sağlığı Merkezini tanıtan Dr. Recep Şeker, çocukların doktorluk, hemşirelik gibi mesleklerle ilgili meraklı sorularını, ilgiyle ve sabırla cevapladı. Sağlık merkezindeki tüm aletleri tek tek tanıtan ve boy-kilo ölçümü, hasta muayenesi gibi uygulamaları tek tek her çocuğa öğreten Dr. Şeker, çocuklara balon, dil basacağı gibi şirin hediyeler de verdi.
“Doktor Şeker amcaya” teşekkür ederek sağlık merkezinden ayrılan çocuklar, okulda pipetlerden ve kağıttan yaptıkları steteskoplar ile öğrendiklerini birbirleri üzerinde uyguladılar.
“Doktor kalbimin sesini dinletince hoşuma gitti, büyüyünce kalp doktoru olacağım”, “Büyüyünce hemşire olup herkesi iyileştireceğim” diyen çocukların, önümüzdeki haftaya da bir ilkokulu gezecekleri öğrenildi.