EDEP'le "Çalışkanlık" Konusu Anlatıldı
Müdürlüğümüz tarafından uygulanmakta olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında  Kasım-Aralık aylarının değeri olan “Çalışkanlık” konusuyla ilgili yapılan etkinlikler komisyonda görüşülerek sonuçlar açıklandı.

Kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okullarımızda “Çalışkanlık” değeri ile ilgili faaliyetler yapıldı. Çalışkanlık konusunda ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerimiz bu değeri özümseyen çalışmalara imza attılar. Yapılan çalışmalar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek  “Çalışkanlık” değerini en iyi anlatan okullar belirlendi. Ayrıca afiş, resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren ilk üç eser tespit edilerek sahiplerine İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından ödülleri verildi.

Gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada ahlaki değerlerin önemine dikkat çeken Asım Sultanoğlu, “ Ülkemizin kalkınmasında en büyük etken, her alanda çalışmayı alışkanlık haline getirmiş bir nesle sahip olmaktır. Geçmişinin bıraktıklarıyla yetinen, yeniyi ve daha iyiyi elde etmek için çalışan bireyler yetiştiremezsek dünya ile rekabet edemeyiz. Bu sebeple eserleriyle yarınların gelişmiş ülkesi olmak için öğrencilerimizin resimden edebiyata, teknolojiden sanayiye çalışkanlığı özümseyerek karakterleri haline getirmelerini sağlamalıyız. ” dedi.

Dereceye giren eserler hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, çalışmalarından dolayı okul yöneticilerini ve öğrencileri tebrik etti.