Kamp, Çanakkale – Eceabat Kocadere ve Bigalı köyleri arası.(57. Alay yürüyüşünün başladığı yer) mevkiinde başlamış ve 4 gün sürmüştür. Çanakkale kampındaki izcilerimiz şehitliklerde yapılan 23 Nisan törenlerine katıldılar. Törenler sonrası Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü kamp programı devam etti.

 İzcilerimiz yıldızların altında kamp ateşi programında yeteneklerini sergilediler.Sabah Tekmil Teftiş ve Bayrak Töreninden sonra Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlemiş olduğu istasyonlara katıldılar. Topaç Çevirme, Misket, İtfaiye Eğitimi, TİFAKE, Telsiz Kullanma ve Okçuluk istasyonlarını başarıyla tamamlayan Atak Gençlik İzcileri Kamp programlarına devam ettiler.


İzcilerimiz 25 Nisan günü sabaha karşı "57. Alayın izinde" yürüyüşü gerçekleştirdiler. Tamamı şehit olan ve son neferi şehit olmadan Alay Sancağını teslim etmeyen askerlerimizin izinden onların şehit olduğu yere kadar gidildi. Onların içtiği çorbadan içildi ve yedikleri hamur kızartmalarından yendi.


''Dedeciğim Ben Geldim'' sloganıyla yürüyüşe geçen izcilerin heyecanları ve coşkuları görülmeye değerdi.


Binlerce izci ve lideri buluşturan Çanakkale Milli Bilinç Kampı faaliyeti her sene organize edilmektedir.


Kampa katılan izcilerin duygu ve dusunceleri ise şu şekilde,
"-Dedelerimizin ne zorluklarla yaşadığını bir nebzede olsa anlamaya çalıştık. Sabah top ve silah atışlarıyla uyanmak beni etkiledi ve dedelerimizin yürüdüğü topraklara basarak kendi başımıza ayakta durmayı öğrendik.
Kampta emeği geçen bütün Liderlerimize teşekkürlerimi sunarım.
Eminim Karaman Atak Gençlik Kulübü izcileri gibi bütün kardeşlerimiz manevi donanımla memleketlerine dönmüşlerdir.
Başka organizasyonlarda buluşmak dileğiyle."


"-25 Nisan gününü dedelerimiz gibi geçirdik… Sabah 5 te bomba sesleriyle gözlerimizi aştık ve dedelerimiz gibi çorba ve hamur kızartması yiyerek, kınalanıp onların yürüdüğü yollardan yürümek üzere yola çıktık. Takribi 18 km yürüdük. Yaptığımız bu 57.Alay yürüyüşüyle dedelerimizin yaşadıklarını daha iyi anladık."


"-Bu benim ilk izcilik deneyimimdi ve bence yaşanabilecek en güzel ilklerden biriydi. Marş söylemek, yürümek, kamp, çadır kurmak, dostluk kardeşlik… Gerçektende katıldığım en güzel organizasyonlardan biriydi. Bütün illerden gelen binlerce izci tek bir ağızdan Cenk Marşı’nı aynı coşku ve heyecanla omuz omuza söylemesi ve yine aynı izcilerin atalarının yolunda omuz omuza yürümesi, hepsi görmeye hatta yaşamaya değerdi."