Chp İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Yapmış Olduğu Açıklamada; ‘’ İktidar eğitim sistemimizde radikal değişikleri aceleci şekilde yapmaya devam ediyor. Dünyada dershaneler takviye görevi yürütüyor. Bizde ise okulun yerini almış bir olgu haline geldi.
Orta ve uzun vadede dershanesiz bir sistem öngörüyoruz ama şimdi hiçbir hazırlık yapılmadan, atyapısı olmayan bu projeye destek vermenin, özellikle gariban vatandaşı mağdur etmekten öteye gitmeyeceğini de çok iyi biliyoruz. Çocuklarımızın son 10 yılda eğitim hayatlarının ve geleceklerinin yap-boz tahtasına döndüğünün ve bu sefer milyonlarca öğrencinin, velinin, ailenin, öğretmenin yıllardır harcadıkları maddi-manevi emeklerin de bir anda yok olacağının farkındayız. Ülkemizin yüzbinlerce öğretmene, yüzbinlerce dersliğe ihtiyacı varken, Milli Eğitim Bakanlığı henüz öğrencilerimizin uluslararası sınavlardaki başarı seviyelerini yukarı çekememişken, dershaneleri kapatmak olsa olsa sistemdeki çatlağın bir köşeden başka bir köşeye taşınması manasına gelecektir. 

4 binin üzerinde dershane var. 50 bin öğretmen çalışıyor, diğer çalışanlarla birlikte 100 bin kişi istihdam ediliyor. Bir ülkede genç nüfus çok büyük stratejik bir üstünlüktür ancak gençlerin Dünya standartlarına ulaşma konusunda umutlarını kırmaya başladığınızda büyük bir sorun olmaya başlar.

Dershaneleri kapatacaksanız uzmanlarla birlikte eğitim sistemimiz neden dershanelere ihtiyaç duyuyor bunları bir incelemek gerekir. Dershaneler eğitim sistemimizin bir sonucudur başlangıcı değildir. Aileler evlatlarını neden dershaneye gönderiyorlar bunu sorgulamak gerekir. Hiç bir evladımız dershanelere kendi arzusu ile gitmiyor eğitim sistemimizin bir sonucu olarak orada eğitim görmekteler. Dershanelerin kapatılması ile merdiven altı eğitim yani denetimsiz bir yapı ortaya çıkmış olacak. Gelir düzeyi yüksek aileler evlerinde çocuklarına eğitim verdirebilecekler peki orta ve alt gelir sahibi ailelerin çocukları ne olacak birçok dershane ve etüd merkezi alt gelir sahibi başarılı çocuklarımıza ücretsiz eğitim vermekteler, dershanelerin ve etüd merkezlerinin kapatılması eğitim de eşitliği ortadan kaldıracaktır, iktidar şunu mu ifade etmek istiyor zengin okusun gariban okumasın bu kabul edilemez bir durum. Keşke bütün devlet okullarımız üst düzey parasız eğitim verebilse de dershanelere ihtiyaç kalmasa ancak mevcut sistemde bu mümkün değil, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda oldukça hassasız ve takipçisi olacağız, öğrencilerimizi dershanelere mecbur kılan eğitim sistemimiz değişmeden dershanelerin kaldırılması yanlış bir uygulama olur biz bu uygulamanın karşısında duracağız.’’ dedi.