İlimizde birçok konuda yeniliklere öncülük etmiş olan Başarı Koleji bir konuda daha yeniliğe imza attı.

Konu hakkında görüştüğümüz Okul Müdürü Mehmet Coşar: “1. Sınıfa kayıtta geçtiğimiz yıl uyguladığımız ve bundan sonraki yıllarda da 1. Sınıfa kaydedeceğimiz tüm öğrencilere ve isteyen tüm veliler için Metropol Okul Olgunluğu Testi uygulanacaktır. Çocuğunun okula hazır olup olmadığını, bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlerin okulumuz Rehber Öğretmeni Hakan YALÇIN’a  başvurabilirler’’ dedi.


METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ
Çocukların okulun gerektirdiği öğrenmeye hazır olup – olmadığını saptamak amacıyla uygulanan testtir.
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer. Bu tür testler fiziki ve zihinsel olgunluğu ölçmektedir. 
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ KİMLERE UYGULANABİLİR?
66 – 72 ay aralığındaki bireylere uygulanır.

METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ UYGULAMA SÜRESİ NEDİR?
Ortalama süresi 30 dakikadır. Uygulama süresinde kişisel farklılıklar vardır.

METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ KAPSAMI NEDİR?
100 sorudan ve 6 alt testten oluşur. 
Kelime anlama (19 madde) : Bu test dilin anlaşılması ve kavranmasını belirlemeye yönelik bir testtir. Çocuktan, her sırada dört resim içinden söylenileni seçmesi istenmektedir.
Cümleler (14 madde) : Bu testte çocuktan kendisine anlatılancümleyi anlaması ve gördüğü resimle bunu birleştirmesi gibi karmaşık bir işlem beklenilmektedir.
Genel Bilgiler (14 madde) : Sosyokültürel faktörün etkisinin fazla olduğu alt testlerden biri olan genel bilgi alt testinde söz konusu olan resimler, çocukların günlük hayatta her zaman karşılaşabileceği görme ve elleme olanağına sahip olduğu nesnelere aittir. Çocuktan gösterilen resimle tanıdığı nesne arasında ilişki kurması ve nesneyi isimlendirmesi istenilmektedir.
Eşleştirme (19 madde) : Okuma yazmanın öğrenilmesinde önemli bir yer tutan eşleştirme, Metropolitan Okul Olgunluğu Testinin en önemli bölümlerinden birini oluşturmaktadır. Benzerliklerin tanınmasını içine alır. Her madde de hayvanların, eşyaların, sayıların, harflerin, kelimelerin dört ayrı resmi sıralanmıştır. Sıranın ortasında çerçeve içine alınmış resmin aynısının çocuktan bulması ve çerçeve içine alması istenir. Genellikle bu testte şekilleri doğru olarak işaretleyemeyen ve ters işaretleyen çocuklarda okuma ve yazmada problemlerin görüldüğü belirtilmektedir.
Sayılar (24 madde) : Bu test sayı bilgisini ölçmektedir. Bu alt testte sayılar ve seriler hakkında belirli bir eğitimden geçmemiş olan okul öncesi çocuklarda o zamana kadar kazanılmış olan sayı kavramını dolayısıyla sayı olgunluğunu ölçmek amaçlanmaktadır.
Kopya etme (10 madde) : Çocuğun gördüğü şekli doğru olarak algılaması ve buna mekân içerisinde yer verme yeteneğini ölçen bir testtir. Yazının öğrenilmesinde kopya etme önemli bir yer tutmaktadır. Yazı yazmayı öğrenmede gerekli olan, görsel algı ve hareket kontrolünün bileşimini ölçmektedir.