Karaman Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile çocuk istismarını önlemek amacıyla Nefes Aile Çocuk Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği (NEFES-DER) tarafından "Kimliğimi öğreniyorum, kendimi koruyorum" isimli sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.
Çocuğa karşı yapılan taciz ve istismarı önlemek, bu kapsamda toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi;  Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi öğretim elemanları, Konya Barosu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü uzmanları tarafından yürütülmektedir.

Bahsi geçen proje; ailelere, rehber öğretmenlere ve öğrencilere yönelik çeşitli eğitim konularında planlanmış ve bu doğrultuda eğitimlere yapılmıştır. Projenin hedef grubu, tacize uğrama olasılığı olan öğrenci ve bu öğrencilerin ailelerini konu hakkında bilgilendirmek için farkındalık eğitimleri başlatılmıştır. Yine bu hedef gruba destek verecek olan rehber öğretmenlerin konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları, önceki bilgilerinin tazelenmesi için onlara yönelik programlar da proje içerisinde başlatılmıştır.

Seminer Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın’ın açılış konuşması ile başlamış, ardından Selçuk Üniversitesi öğretim elemanı, Uzman Psikolojik Danışman Nilgün Yamaner tarafından “ Cinsel İstismar Nedir? ” konulu sunu gerçekleştirilmiştir. İkinci oturumda Konya Barosu Avukatı Süheyla Şahin tarafından “İstismar ve Hukuksal Süreç” konulu sunu gerçekleştirilmiş daha sonra Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın tarafından “Danışma Sürecinde Görüşme Teknikleri” konulu sunu ile seminer devam etmiş ve son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Konya İl Müdürlüğünde Uzman Polat Deveci tarafından Aile Bakanlığının konu hakkındaki uygulamaları ile ilgili bilgi verilmiş ve vaka tartışmaları ile seminer tamamlanmıştır.

Seminerlerin ikinci aşaması liselerde 9. sınıf öğrencilerine  ve velilere yönelik olarak yapılmıştır.