Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde hafta sonları çocuklar ilgi alanlarına göre uygulamalı eğitim imkanı buluyor.

Model uçak günü atölye çalışmalarına katılan ve üçü çevre ilçelerden olmak üzere 35 öğrenci önce havacılık ve uçuş hakkında bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler kendi model uçaklarını yapıp, uçurma keyfini yaşadı. Hayal güçleri ile mekanik bilgilerin birleştiren öğrencilerin çalışmalarından renkli uçak modelleri ortaya çıktı. Öğrenciler atölye çalışması sonunda eğitmenlerinin uzaktan kumandalı planör uçuruşunu da seyretti.

Her hafta farklı bir konuda akademik destek alınarak organize edilen tematik atölyeler özel alanlara ilgisi olan çocukların vazgeçilmesi haline geldi. Hocalarından teorik bilgiler alan çocuklar daha sonra uygulamalı çalışma kısmına geçiyor. Cumartesi ve pazar günü 12:00 ile 16:00 saatleri arasından gerçekleşen tematik atölye sonrasında çocuklar yaptıkları mekanizmaları evlerine götürebiliyor. Tematik atölyelerin gelecek programına başvurabilir, çocuğunuzun ilgilendiği alanda kendisini geliştirmesine imkan sağlayabilirsiniz. Elektronik günü, gökbilim günü, model uçak günü, animasyon ve çizgi film günü, kriminoloji günü gibi konulardaki atölye çalışmalarına katılmak isteyen çocuklar BTM’nin web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilir ve detaylı bilgi alabilirler.