Karaman Güzel Sanatlar Lisesi, Konferans salonunda saat 14.00’de düzenlenen toplantıya, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, merkez ve merkeze bağlı okul-kurum müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.
            Eğitim ve Öğretim anlamında vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikayetlerinde müracaatları beklenilmeden doğrudan temas kurmak sureti ile toplumun tüm kesimlerine daha geniş ulaşmak amacıyla düzenlenen toplantının açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptı.
            Düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm ülkemizde olduğu gibi Karaman'da da eğitim ve öğretim anlamında, merkezi yönetiminde desteği ile birçok yatırım ve yenilik hayata geçirilmiştir. Son 15 yıl içerisinde eğitim kurumlarımızın fiziki yapısı önemli ölçüde daha kaliteli hale gelmiştir. Ama önemli olan sadece eğitim kurumlarımızın fiziki yapısının yüksek kaliteye sahip olması değil, eğitim ve öğretimin kalitesinin yüksek olmasıdır.
            Çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmesi ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne sahip olması için okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve velilere büyük sorumluluk düşmektedir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Bu noktada özverili bir şekilde görev yapan öğretmenlerimize, onlara her anlamda destek olan velilerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.
            Karaman'a eğitim ve öğretim anlamında yapılan yatırım ve hizmetler noktasında emeği geçen, hemşehrilerimiz Sayın Bakanlarımız Ömer Dinçer'e, Sayın Nimet Çubukçu'ya, Sayın Lütfi Elvan'a, önceki dönem milletvekilimiz Sayın Mevlüt Akgün'e, milletvekillerimiz Sayın Recep Konuk ve Recep Şeker'e şahsım ve Karaman Halkı adına teşekkür ederim.”