Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı farklı çalışmalara imza atıyor. ‘Özel Öğretim Yöntemleri 2’ dersinde, başka ülkelerdeki okul öncesinde kullanılan farklı yöntem ve yaklaşımlar teknoloji kullanılarak uzaktan bağlantılar ile inceleniyor.

ÇÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Şule Erden, farklı yöntemlerle ders işliyor. Dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman olan kişileri telekonferans sistemi kurarak öğrencileri ile görüştüren Öğretim Görevlisi Erden, öğrencilerin bir yandan teknolojiyi takip etmelerini sağlarken bir yandan da derslerin daha akıcı geçmesini amaçlıyor.

ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEKİ ÖĞRETMENLERLE CANLI BAĞLANTI KURULDU

Belçika, Almanya, Danimarka, Polonya gibi ülkelerdeki akademisyenler ve konusunda uzmanlarla canlı bağlantılar sağlayan Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şule Erden,‘Özel Öğretim Yöntemleri 2’ dersi kapsamında internet üzerinden Türkmenistan’a bağlanarak oradaki okul öncesi öğretimi öğrencileri ile birlikte araştırdı.

Canlı bağlantı ile Türkmenistan’da öğretmenlik yapan Derya Duzlu’yla öğrencilerini interaktif olarak görüştüren Erden, öğrencilerin sorular sorarak oradaki durumu öğrenmesini sağladı.

ÖĞRENCİLERE FARKLI ÜLKELERDEKİ EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ

Telekonferans yöntemiyle yaptığı ders hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Şule Erden, bu ders kapsamında yurtdışı deneyimi olan öğretim elemanlarının yanı sıra farklı ülkelerle canlı konferanslar düzenlediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Okul öncesi eğitimi ile ilgili çalışan kişiden o ülkedeki eğitim hakkında bilgi alıyoruz. Video ve fotoğraflarını bizimle paylaşıyorlar.Öğrencilerimizde o ülkeyle ilgili merak ettiklerini soruyor. Bu kapsamda Belçika, Almanya, Danimarka, Polonya gibi ülkelerle internet üzerinden bağlantı yaptık. Bu dersimizde ise Türkmenistan’da anaokulu öğretmenliği yapan Derya Duzlu ile görüştük. Derya öğretmenden bize Türkmenistan hakkında bilgi vermesinin yanı sıra Türkmenistan’daki genel eğitim sistemi ve okul öncesi eğitim konusunda bilgi vermesini istedik. Böylece öğrencilerimiz farklı ülkelerde yaşam ve eğitim konusu hakkında bilgi edinmiş oldu.”