Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde Karaman Belediyesi ve Duru Bulgur’un desteğiyle gerçekleştirilecek sempozyuma Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun yanı sıra İslam Tarihi, Kelam, Mezhepler Tarihi, İslam Hukuku, Tefsir ve Sosyoloji alanında uzman 30’un üzerinde ilim adamı katılacak. 
Sempozyumla ilgili açıklamada bulunan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış şunları dile getirdi: “Son yıllarda ülkemiz ve coğrafyamız, mezhep eksenli yeni oluşumlara sahne olmaktadır. Kendisini İslam’a nispet eden ve tek doğru İslam anlayışı olarak kendilerini gören şahıs ve oluşumlar, vahşet ve dehşet üretmekte, tüm dünyada İslamofobinin güçlenmesine hizmet etmektedir. Özü itibariyle sömürü ve aşağılanma ortamından beslenen, cehalet, tehdit ve kandırılmışlıkla harekete geçen bu tür akım ve oluşumlar karşısında, baştan sona rahmet olan dinimizin itikadı, ahlaki, ameli değer ve hükümlerinin doğru şekilde anlaşılması ve anlatılması daha bir önem kazanmıştır. Bu konuda Karaman’dan bir ses vermek ve insanımıza mezhep olgusunun mahiyetini ve işlevini doğru bir şekilde sunmak amacıyla ‘Rahmet ve Çatışma Bağlamında İslam Mezhepleri’ konulu bir sempozyum düzenlemeye karar verdik. Mezhep-din ilişkisinden mezhepsizliğe, sünnet inkarından selefi akımlara, geleneğin kutsanmasından yeni mezhep oluşumunun imkanına kadar, mezhep olgusuyla ilgili bütün güncel konuların ele alınacağı bu bilgi şölenine bütün Karamanlıları davet ediyorum.”
Sempozyumun açılışı cuma günü saat 09.30’da KMÜ Konferans Salonunda, diğer oturumlar ise KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 1 Nolu Salonda gerçekleştirilecek. Sempozyum program kitapçığına islammezhepleri.kmu.edu.tr ve www.iif.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.