İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kuran-ı Kerim Öğretiminde Yöntem ve Teknikler” konulu seminer Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı Nazif Yılmaz tarafından verildi.

Programa İl Mili Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Karaca İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Ensar Vakfı Şubesi Başkanı Ali Bağcı, KAİMDER Başkanı Sırrı Fuat Ateş ve Kur’an Kursu öğreticileri de katıldı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Ensar Vakfı Şube Başkanının yaptığı selamlama konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu bir açış konuşması yaptı.

Sultanoğlu  konuşmasında , Kur’an-ı Kerim öğretiminin önemine dikkat çekerek günümüzde yaşanan gençlik sorunlarında başta Mili Eğitim Müdürlüğü olmak üzere herkesin sorumluluğunun olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Sultanoğlu konuşmasının devamında: “Din eğitimi ihmale gelecek, rastgele yapılacak bir alan değildir. Bu alanda hata yapılırsa birey için toplum için telafisi zor, kötü sonuçlar ortaya çıkar. Kuran’ın anlaşılması, güzel ahlak olarak hayatımıza aktarılması bu anlamda önemlidir.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  mili ve manevi değerlerine bağlı, bilinçli nesil yetiştirmek için Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirterek  Grup Başkanı Nazif Yılmaz’ a ilimize gelerek seminer vermesinden dolayı teşekkür etti.

Grup Başkanı Nazif Yılmaz, Kur’an-ı Kerim öğretiminde geleneksel öğretim yöntemlerinde eksiklikler olduğuna değinerek din eğitiminde bilişim teknolojilerinden de faydalanmak gerektiğini ifade etti.

Başkan Yılmaz, Kuran-ı Kerim öğretiminde önceliğin genellikle telaffuza ve okumaya verildiğini, Kuranı tatbik etmenin ve anlamanın da önemli olduğunu anlattı. Sunumunu salonda bulunanlara yaptırdığı uygulamalarla hareketlendiren Nazif Yılmaz, din görevlilerinin ve öğretmenlerin Kuran-ı Kerim öğretiminde daha etkin olduğu takdirde kısa sürede başarı sağlanabileceğini dile getirdi.

Programın sonunda katılımcıların sorularına cevap veren Başkan Yılmaz, gerçekleştirilen bu seminerden dolayı Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.