Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kamekli, ilahiyat fakülteleri bünyesinde ’manevi rehberlik bölümleri’ açılmasını önerdi.

Kemikli, manevi rehberlik bölümlerinden mezun öğrencilerin hastanelerde, hapishanelerde ve aile ve sosyal politikalar müdürlüklerinin yurtlarında görev alarak buralarda kalanların manevi ihtiyaçlarının giderilmesini karşılayabileceğini dile getirdi.

Bu tür uygulamaların Batı ülkelerinde yapıldığını ifade eden Kemikli, "Manevi rehberlik bölümü, hapishanelerde, hastanelerde, aile bakanlığın yurtlarında çalışabilecek bölümler açılsın istiyoruz. İlahiyat fakültelerinde, sosyal hizmet ve psikoloji tarafı ağırlı olan ama bizim manevi değerlerimizle mücehhez danışmanlar yetişsin istiyoruz. DPÜ İlahiyat Fakültesi olarak böyle bir bölüm ve böyle bir faaliyet düşünmekteyiz. İlgili yerlerle raporlarımızı paylaştık. Türkiye’de özellikle buna artık ihtiyaç var. Şehirleşmenin gelişmesiyle, tüketimin artmasıyla birlikte sosyolojik ve psikoljik birtakım buhranlar yaşanıyor. Bunlara manevi açıdan da bakabilecek rehberlere ihtiyaç var. Bunun örnekleri batı ülkelerinde var. Türkiye de artık bu noktaya gelmiştir. Hapishanelerde, hapishanelerde ve aile bakanlığının yurtlarında kalanların psikolojik ihtiyaçları manevi açıdan da giderilmeli. Bununla ilgili Diyanet İşleri Bakanlığı ve Müftülüklerin birtakım çalışmaları da var ama bunlar ilahiyat fakülteleri bünyesinde yapılmalı. Biz buna talibiz" diye konuştu.