KMÜ Aşçılık Programı ve Lojistik Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Sushi Ustası Aşçıbaşı Hasan Karabazar, 'Çıraklıktan Ustalığa Aşçının Gelişimi' ve Konuşan Kalem Grubu Kurucusu Serkan Karagöz, ’Sosyal Medyanın Aşçılık Ve Gastronomi Üzerindeki Etkisi’ konularında söyleşi gerçekleştirdiler. Workshop sunumuyla da renklenen program büyük ilgiyle karşılandı.

'ŞEFİM, BENİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM'

Sushi ustası Hasan Karabazar, "Bu mesleğe 1995 yılında 16 yaşımda başladım. İlk önce bu mesleği yapmak gibi bir niyetim yoktu, sadece sezonluk çalışmayı planlıyordum. Çalıştıkça zevk almaya başladım mesleğimden. Şefim, benim en büyük destekçim oldu ve beni göndermek istemediğini, bu mesleği bana öğreteceğini söyledi. Her mesleğin kendine göre zorlukları olduğu gibi aşçılık mesleğinin de özellikle çıraklık aşamasında fazlasıyla zorlukları oluyor. Çıraklık aşamasında şefimden dayak yediğim günler de oldu ama ben her zaman onu baba gibi gördüğüm için mesleğime devam ettim ve bu günlere kadar geldim." dedi.

Bu mesleği öğrenmek için her zaman çaba gösterdiğini ve gittikçe mesleğinde yükseldiğini belirten Karabazar, "Sushi ağırlıklı olarak yirmi senedir Uzak Doğu mutfağı üzerine çalışıyorum.  Ben mesleğimi seviyorum. Sizlere de tavsiyem, şefinizin sözünden çıkmayın ve işinizi gönülden severek yapın. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum, burada sizlerle buluşmaktan çok memnun kaldım." şeklinde konuştu.

'BİZ TÜRKİYE GASTRONOMİSİNİN İLERLEMESİ İÇİN BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ KOYDUK'

Konuşan Kalem Grubu Kurucusu Serkan Karagöz ise sözlerine başlamadan önce kısa bir workshop sunumu gerçekleştirdi. Ardından Karagöz bu gibi programları farklı konseptlerle daha sık yapmak gerektiğini söyleyerek, "Biz Türkiye gastronomisinin ilerlemesi için bu işe gönlümüzü koyduk. Benim amacım şeflerle öğrencileri buluşturarak öğrencilere farklı bakış açıları sunmak. Böylece bir ömür harcayarak tecrübe edeceklerini bir kaç saatte şeflerden öğrenmiş oluyorlar. Aslında ayrıntılarıyla konuşulacak olsa saatler yetmez konuşmaya ama en azından en can alıcı konulara değinerek nasıl bir yol izlemek gerektiğini anlatmak yeterli olacaktır. Biz buraya sadece konuşmaya değil, sizleri de dinlemeye geldik. Sizlerin problemlerinizi dinleyerek yapılması gerekenler konusunda yardımcı olabilmek amacıyla buradayız. Çünkü sizler bizler için çok önemlisiniz." ifadelerinde bulundu.

Söyleşinin sonunda Sushi Ustası Aşçıbaşı Hasan Karabazar katılımcılara Uzak Doğu kültürlerine özgü farklı selamlar verdi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfağında uygulamalı sushi eğitimi ile devam eden programda en büyük sushi sarma rekor denemesi de yapıldı. Aşçılık öğrencileri tarafından yapılan sushiler üniversite yerleşkesinde diğer öğrencilere de tattırıldı.