Her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan Dünya Pi Günü, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Matematik Zümresi öğretmenlerimiz tarafından; en güzel Pi Günü Panosu ve Pi Pastası yarışması düzenlendi. Öğrencilerimiz her iki yarışmaya da yoğun ilgi gösterdiler. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler madalya, başarı belgesi ve kantin çekiyle ödüllendirildi.

Matematik Zümre Başkanı Oruç Akbaba “Pi sayısı Matematikte çok önemli bir yere sahip. Biz de öğrencilerimize Pi sayısını yakından tanıtma, sevdirme ve Matematiğe ilgiyi artırmak amacıyla bu iki yarışmayı düzenledik. Öğrencilerimiz çok güzel çalışmalar yaptılar ve beraber Matematikle dopdolu bir gün geçirdik. Çok olumlu geri dönüşümler aldığımız için bu tür etkinliklerimizi artırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Okul müdürü Ali Celal Öztan ise “Öğrencilerin genelinde az da olsa bir Matematik korkusu olduğu bir gerçek, fakat bu tür etkinlikler sayesinde Gevher Hatun Koleji öğrencileri için Matematik eğlenceli ve kolay bir ders. Ben de bir Matematik öğretmeni olarak öğrencilerimizin Pi Gününü kutluyorum ve bu güzel etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.