İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Sizin Fazlanız Başkasının Eksiği Olabilir! sloganı ile yola çıkan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün 26.12.2016 tarihinde başlattığı yardımlaşma kampanyası kapsamında Mardin Arıklı İlkokulu öğrencilerine yardım kolileri gönderecek olan öğretmen ve öğrencileri ziyaret etti.

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün 26.12.2016 tarihinde başlattığı yardımlaşma kampanyası sona erdi. Mardin Arıklı İlkokuluna içerisinde mont, bot, kıyafet, kırtasiye ve kitap gibi temel ihtiyaç ve eğitim öğretim materyallerinin bulunduğu 40 koli yola çıkıyor.

“İYİLİK KARTOPU GİBİDİR, YOL ALDIKÇA BÜYÜR”

Kampanyaya imza atan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, paylaşmanın önemini vurguladı. Sultanoğlu, “İyilik kartopu gibidir, yol aldıkça büyür. Sizin yaptığınız bu çalışmada kartopu misali büyüyerek etkisini arttıracak ve bir farkındalık oluşmasına sebep olacaktır. Başka kardeşlerinizin dertleriyle dertlenmeniz dini ve milli bir hassasiyet taşıdığınızı gösteriyor. Bu gayretli çalışmalarınızdan dolayı sizleri ve ailenizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BAYIR KÖYÜ İLKOKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Kampanya ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğluna bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu: “Kampanyanın ikinci etabında öğretmenlerimiz İsmail Hakkı Kunt ve Semiha Keçeci önderliğinde bir grup öğrencimiz Bayır Köyü İlkokuluna giderek birinci kademe öğrencilerine kitap, kırtasiye, kıyafet ve oyuncaktan oluşan hediye paketlerini sunarak çeşitli etkinlikler yapacaklar. Bu vesileyle emeği geçen ve katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“SİZİN FAZLANIZ BAŞKASININ EKSİĞİ OLABİLİR!”

Düzenlenen yardım kampanyasında aktif olarak rol alan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri Aybüke Tokay, Rabia Ulaş, Tuğçe Ülkümen, Şule Koç, İlayda Küçüksümbül ve Betül Küçükaladağ kampanyanın amacından bahsederek, “Sıkı sıkı giyinmemize rağmen soğuk havada ellerimizin üşümesi kış mevsiminin daha ağır yaşandığı doğu bölgesindeki kardeşlerimizi anımsamamıza neden oldu. Oradaki öğrenciler için ne yapabiliriz, elimizden geldiğince nasıl yardım edebiliriz diye düşünerek böyle bir kampanya düzenledik. Bu vesileyle ulaşabildiğimiz bütün kesimlere amacımızı anlatarak katkılarını sağlamaya çalıştık. Katkıda bulunan öğretmenlerimize, velilerimize,  öğrenci arkadaşlarımıza ve çevre okullara teşekkür ediyoruz’’ dediler.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlunun günün anısına öğrencilerle fotoğraf çekinmesiyle sona erdi