Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması Karaman’da başarılı bir şekilde sürüyor. Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak, dilin doğru, etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik ederek okuyan, düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak için düzenlenen yarışmanın başarıyla sürdüğü Karaman’da son gün olmasına rağmen mektup gelmeye devam ediyor. Karaman’da eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrenciler, 27 Mart 2015 tarihine kadar sürecek yarışmaya yazdıkları mektuplarla destek vermeye devam ediyor. Öğrencilerin yazdıkları mektuplar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Merkezi Liderlerine teslim edilerek, sisteme girişleri sağlanıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık Türkiye Genelinde yapılan Ecdada Mektup yarışmasında birinci olmayı hedeflediklerini dile getirerek ''3 Ocak’ta başlayıp 27 Mart tarihleri arasında sonlanacak olan yarışma ile gençlerimize Çanakkale ve Sarıkamış bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Ecdada Mektup yarışması ilimizde yoğun ilgi gördü. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla 60 okulumuza gidilerek tanıtımlar yapıldı. Gençlerimizin mektup yazmalarını teşvik ederek, gençlerimizin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet, inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak, dili doğru ve etkin bir şekilde konuşmasını teşvik ederek ve okuyan, düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

11 – 14 / 15 – 18 / 19 - 29 yaş grubu olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak yarışmada dereceye girenlere ise şu ödüller verilecek;

Birinciye; Ultrabook ve Bakanlık kitap seti

İkinciye; Dizüstü bilgisayar ve Bakanlık kitap seti                                                            

Üçüncüye; Akıllı telefon ve Bakanlık kitap seti

Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak.