Fakültenin yeni konferans salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı 

“Eşimden, ailemden ve evimden feragat edip eğitimimi tamamladım”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende öncelikle Karaman’ın tanıtımının yapıldığı video gösterimi gerçekleştirilerek şiir okundu. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. Fakülte birincisi Emel Timur, üniversiteye başladıkları zaman yaşadıkları mutluluk ve heyecanın halen dün gibi akıllarında olduğunu belirterek, “Artık dört yılın sonuna geldik. Bir yanımız mutlu fakat bir yanımız da oldukça buruk.  Burada çok güzel dostluklar biriktirdik. Allah hiçbir zaman mutluluğumuzu ve hüznümüzü paylaşacağımız sevdiklerimizin eksikliğini vermesin. Çoğu zaman eşimden, ailemden ve evimden feragat ederek eğitimimi tamamlamaya gayret gösterdim. Sonunda da Allah bana bu başarıyı nasip etti. Allah hepimizin yolunu açık etsin ve sevdiklerimizi yanımızdan ayırmasın.” dedi.

“Edebiyat Fakültesinden mezun olmanın ağırlığını taşıyacağınıza inanıyorum”

Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay ise gençlerin yorucu bir maratonun ardından ipi göğüslemiş olmanın gurur ve sevincini yaşadığını dile getirerek, “Hayatınızın çok kıymetli dört yılını bizlere ayırdınız. Ellerimiz anne ve babalarınızın elleri kadar şefkatli bir el, yüreğimiz anne ve babalarınızın yüreği kadar hasretle çarpan bir yürek, gözlerimiz anne ve babalarınız kadar yol gözleyen, yaş döken bir göz olmadı belki ama bilin ki biz sizleri çok sevdik.” şeklinde konuştu.

Nasihatlerin hayatta insanın önüne çıkacak en değerli fırsatlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Münir Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizden önce yol gitmiş ve dönmekte olan büyüklerinizin sizler için sarf ettiği cümleleri yol işaretleri olarak görün. Rehberlerin uyarılarını dikkate alan yolcu olmak bir ayrıcalıktır ve sizi hedefinize daha emin yollardan ulaştırır. Aziz bir insan olarak karışlanmak istiyorsanız karşınıza çıkan insanı mutlaka aziz ve değerli bilin. İsminin kökeninde edep kavramının yer aldığı bir fakülteden mezun olmanın ağırlığını her zaman üstünüzde taşıyacağınıza bütün kalbimle inanıyorum. Tüm insanlığa, ülkemize ve en önemlisi kendinize yararlı olma yolunda hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.”

 “Umarım aldığınız değerlerle insanların gönüllerine sevgi tohumları ekersiniz”

Törende konuşan KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım da mezun öğrencilerin gittikleri her yerde üniversitede yaşadıkları güzellikleri anlatmaları temennisinde bulunarak, “Umarım buradan aldığınız değerler ve bilgilerle insanların gönüllerine sevgi tohumları ekersiniz. Bizim sizlerden beklentimiz bu yönde ve bu beklentinin sizler tarafından en iyi şekilde yerine getirileceğine inancımız tamdır. Sizleri sevgi ile kucaklıyor ve hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra okul birincisi Emel Timur ile dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Öğretim üyeleri tarafından öğrencilere diplomalarının verilmesiyle birlikte kep atma merasimine geçildi. Edebiyat Fakültesinden mezun olan yaklaşık 300 öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak üniversite hayatlarına veda etti.