Esenyurt’ta 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde açılışı yapılan Vizyon Koleji, ilçe protokolü ve okul müdürlerinin iletişim toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantıya ilçede bulunan tüm okulların müdürleri, kamu kurumu daire müdürleri, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, İlçe Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Vizyon Koleji Esenyurt Okul Müdürü Abdülkadir Özbek yaptığı açılış konuşmasında böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için okulu adına teşekkür etti. Özbek Vizyon Koleji’nin yeni açılması itibariyle hedeflerini ve eğitimde her zaman yüksek potansiyel oluşturmak istediklerini söyledi.

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve ilçeye yeni atanan Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen’in yaptığı selamlama konuşmaları sonrasında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı.

’’EĞİTİM DAHA DA KALİTELİ HALE GELİYOR’’

Başkan Kadıoğlu yaptığı konuşmasında 10 yıldan bu yana eğitime hassasiyet göstererek ilçe eğititmi en üst düzeye çıkarabilmek için çaba gösterdiğini söyledi. Başkan Kadıoğlu, ’’ Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alabilmesi için 10 yıldır gereken çabayı gösteriyoruz. Avrupa ülkelerinde öğrencilerin okul dışındaki davranışlarını, aile ile iletişimini dahi takip ediyorlar. İlçemizde sınıflardaki öğrenci sayısını azalttığımızda bizde bu tarz eğitim sistemi uygulayacağız. Vizyon Koleji bu yıl eğitime başladı. Yakında TED Koleji’de geliyor ve artık üniversitemiz var. Esenyurt’ta eğitim düzeyi dahada kaliteli hale geliyor’’ dedi.

’’TÜKETEN TOPLUM DEĞİL ÜRETEN TOPLUM OLACAĞIZ’’

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak eğitime verdiği destek ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Kaymakam İnci, ’’İlçemize yeni okullar kazandırdığı ve tüm okullarımızın ihtiyaçlarını karşıladığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Esenyurt ilçesi her yıl ortalama 72 bin göç alıyor ve bununla birlikte eğitim açısından sorunlar oluşuyor. Fakat belediyemiz sayesinde bu sorunları kolaylıkla aşıyoruz. Ülkemizde artık eğitim kalitesinin artmasıyla tüketen toplum değil, üreten toplum olacağız’’ dedi.