Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı serginin açılışı yapıldı. Açılışa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldız, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılan TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 5 ila12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine yaptıkları araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.


Bu program çerçevesinde oluşturulan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nden, 80 öğrencilerinin katılımı ve 9 danışman öğretmenin desteği ile 37 proje sergilendi. Sergide projeleri hakkında öğrenciler bilgiler vererek sunum yaptılar.


Açılışta bir konuşma yapan İl Müdürü Sultanoğlu, bilimsel çalışmalarda başarıları ile kendinden söz ettirecek gençler sayesinde, ülkemizin daha güzel günlere ulaşabileceğini belirterek “Ülkemizi yarınlara gençlerimiz taşıyacak.” dedi. Proje çalışmalarında emeği geçen okul idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Sultanoğlu, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.


Açılışı yapılan sergi 17 ve 18 Nisan tarihlerinde de ziyaret edilebilecek.