2004 yılından itibaren Anadolu’ya açılmaya başlayan ve bugün Türkiye genelinde BJK Koleji ile birlikte 25 il ve ilçede 59 kampüs ve 109 okulu ile kaliteli eğitimin öncüsü olan ve TEOG başarılarıyla Türkiye’nin zirvesinde yer alan Bahçeşehir Koleji, halen inşaatı süren ve Doğu Karadeniz’de en büyük yatırımı olan Ordu kampüsünü 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında açıyor.

Anaokulundan üniversiteye yaşam boyu, sürekli ve kaliteli eğitim anlayışı ile geleceğe yön veren ve 21. yüzyıl becerileriyle donanmış nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Bahçeşehir Koleji, Samsun, Kastamonu, Tokat, Bartın kampüslerinden sonra Karadeniz Bölgesi’ndeki 5. kampüsünü Ordu’da açıyor. Bahçeşehir Koleji’nin gelecek yıl Ordu’da açılacak olan yeni kampusü, kaliteli eğitimin yaygınlaştırılması yönünde atılmış yeni bir adım olarak büyük önem taşıyor. Bin 100 öğrenci kapasiteli Bahçeşehir Koleji Ordu Kampüsü, merkezi konumu, kapalı yüzme havuzu, bilim müzesi, sanat atölyesi, çok amaçlı spor salonu, teknoloji laboratuvarı gibi özel eğitim alanları, akıllı teknolojilerle donatılmış derslikleri ile Karadeniz Bölgesi’nin en iyi kampüsleri arasında yerini almaya hazırlanıyor. Bahçeşehir Koleji Ordu Kampüsü güçlü eğitim kampüsü, Bahçeşehir Koleji’nin 21. yüzyıl becerilerine odaklanan eğitim anlayışı ve yabancı dil eğitiminde dil öğrenmeyi değil dil edindirmeyi hedefleyerek fark oluşturan yaklaşımıyla öğrencilerine dünya standartlarında eğitim sunmayı hedef olarak belirledi.

Halen inşaatı süren Ordu kampüsünün son durumu hakkında bilgiler veren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Koleji kurucusu Enver Yücel’in Ordulu olduğunu, bu sebeple memleketi Ordu’da yapılacak kampüsün en iyi imkanlarla ve eğitim kadrosuyla donatılması talimatını verdiğini söyledi. Karaaslanlı, Bahçeşehir Koleji kurucusu ve sahibi Enver Yücel’in 16 Aralık 2014 tarihinde ABD’nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler merkezinde düzenlenen toplantıda BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un elinden ‘Birleşmiş Milletler Global Eğitime Katkı Ödülü’nü alan tek Türk olduğunu da vurguladı.

ORDU KAMPÜSÜNDE YOK YOK

Ordu kampüsü hakkında teknik bilgiler veren Karaaslanlı, “Ordu kampüsümüzde 6 anaokulu, 16 ilkokul, 16 ortaokul, 12 lise sınıfı bulunacak. 500 metrekarelik Bilim Müzesi, 350 kişilik konferans salonu, 100 metrekarelik sanat atölyesi, 100 metrekarelik müzik odası, 200 metrekarelik kütüphane bulunacak. Kampüsümüz 10 dönüm alan üzerine bin 100 kapasiteli bir okul olacak. Konferans salonu, spor salonu gibi alanlarımız Orduluların hizmetine açık. Bütün bu imkanlarımızı kullanabilirler” dedi.

“KARADENİZ’DE SAMSUN-ORDU REKABETİ OLACAK”

Karaaslanlı, Karadeniz’de en başarılı kampüsün Samsun kampüsü olduğunu belirtti. Karaaslanlı, “Samsun kampüsü TEOG’da İngilizce’de yüzde 93, matematikte yüzde 92, inkılap tarihinde yüzde 97, din kültürü ve ahlak bilgisinde yüzde 89, fen ve teknolojide yüzde 87 ve Türkçe’de yüzde 95 oranında başarılar elde etti. Ders bazındaki başarılar yüzde 90’lardan aşağı düşmedi. Bu sebeple Ordu kampüsü ile Samsun kampüsü arasında tatlı rekabet yaşanacaktır” diye konuştu.

“YILIN 12 AYI EĞİTİM VERİYORUZ”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle de, Bahçeşehir Koleji’nin 9 ay değil 12 ay boyunca eğitim verdiğini belirtti. Lüle, “Okullarımızda 12 ay boyunca bayram günleri hariç eğitim vardır. Bu 12 ay içerisinde yaz okullarımız, dil okullarımız, yurt dışı kamplarımız gibi mutlaka bir etkinlik vardır. Ve bunlar gezi amaçlı değildir. Mutlaka ders ile ilişkilendirilmiş bir kazanımı vardır. Kazanım olmayan hiçbir şeyi yapmayız. Bu sebeple ulusal sınavlarda birinci olmak artık bize yetmiyor. O nedenle dünyaya açılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Koleji’nin basın toplantısına Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ ve Medya İlişkileri Yöneticisi Pelin Aydar da katıldı.