Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, geçen yıl eğitim-öğretime açılan Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu yöneticileri gazetecilerle bir araya gelerek okulun mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kepez Mahallesi’nde bulunan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu binasında gerçekleştirilen toplantıya Okul Müdürü Doç.Dr. İlhan Karataş, Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Sultan Muhammet Fatih Apaydın ile Öğretim Görevlisi Mustafa Kara’nın yanı sıra okul sekreteri Gönül Tekce ve gazeteciler katıldı.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş halen Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Bilgi Güvenliği Teknolojisi programları ile eğitim-öğretime devam ettiklerini söyledi. İki bölümde normal ve 2. Öğretim olmak üzere toplam 230-250 öğrencinin yer aldığını dile getiren Doç.Dr. Karataş, hedeflerinin önümüzdeki yıl Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından da onayı verilen Grafik Tasarım Bölümü’nü de açarak öğrenci sayısını 350 ile 500 arasına yükseltmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’na çok fazla program açmak yerine ara elemanı ihtiyaç duyulan bölümleri açmayı amaçladıklarını belirten Doç.Dr. Karataş “Aynı zamanda açtığımız programlardaki öğrencilerimiz mezun olduklarında Ereğli ve çevresinde de ihtiyaç duyulan nitelikli elemanlar olmasını hedefliyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun, Denizcilik Fakültesi ve Eğitim Fakülteleri ile birlikte Eski Devlet Hastanesi binasının bulunduğu yere taşınacak olması ve okulların tek kampüste toplanması fikrinin kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Doç.Dr. Karataş, hem siyasi iradenin, hem Ereğli’nin hem de rektörlüğün konuyu yakından takip edip büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti. Doç.Dr. Karataş ayrıca, en önemli hedeflerinden birinin de şehirle bütünleşmek olduğunu söyledi.