İnegöl Belediyesi sponsorluğunda Düşünce Kulübü’nün öncülüğünde ‘Bugünün Gençleri Yarının Liderleri’ konulu NLP konferansları serisi sona erdi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda 28-30 Kasım tarihleri arasında yapılan konferanslara katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 3 gün süren eğitim programı sonunda 80 kursiyer belge aldı. Seminerin konuşmacısı NLP Uzmanı Doç. Dr. Ali İlseven, “İlerleyen dönemlerde hedef belirlemeleriyle devam edeceğiz. Sponsorlarımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sorularınız için bana direkt ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz tüm sorularla veya uygulanmasını istediğiniz tüm eğitimlerle ilgili bana ulaşabilirsiniz. Benim eğitimlerim ücretsizdir. Maksat zaten buydu. Dolu salonlara hep konuşulur, ama bu kadar samimi bir ortama konuşmak benim için daha güzeldi. Umarım sürç-i lisan etmemişizdir” dedi.

Kişisel gelişimin dünyadaki en sağlam kaynağının Mesnevi olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ali İlseven, “Sağda solda, orada burada kitap aramayın. En güzel kitap Mesnevi’dir. Sadece yorumlamayı, sağduyu ile gerçek göz ile bakmayı deneyin. Tasavvuf, kişisel gelişimin en üst seviyesidir. İnsana hiçlik makamını öğretir, egolarını yok eder. Gören göz için bu yeter. Bazı kişisel gelişim kitapları sadece sathî yazılır, sana koşabilirsin der. Senin ne anatomine bakar, ne fiziğine, ne kültürüne bakar, ne de herhangi bir şekilde zihin, fikir yapına bakar. Sadece koşabilirsin der. Türkiye’de takdir ettiğim en büyük insanlardan bir tanesi Erdal Demirkıran’dır. Onu takdir ederim, deli çünkü. Deliliğini kabul ediyor. ‘Ben dünyanın en akıllı insanıyım’ derken, gerçekten deliliği hak ettiğini gösteriyor. Bu sebeple keşke herkes onun gibi biraz deli olabilse. Hatta en son kitabına yazmış; ‘Bütün Kadınlar Aptal Birsen Değilsin’. Oysa ‘Birsen’ nişanlısının ismi” dedi.