Hatuniye Medresesi’nde düzenlenen törene, Vali Süleyman Tapsız ve Hanımefendi Ayşe Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Küçük, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, eğitimin önemini vurgulayarak, şunları söyledi;

“Halk Eğitim faaliyetlerinin bir ilkesi var. Her yerde ve her zaman eğitim. Öğrenmenin, insanın kendini geliştirmesinin yaşı ve zamanı yoktur. Bu kapsamda kursiyerlerimizin isteği ile açmış olduğumuz 120 saat süreli işaret dili kursuna devam ettiniz. Hiç birinizin engelli olmama garantisi yok. Aslında sizler işaret dilini öğrenmekle engelli bireylere engelsiz bir hayat sağlayacaksınız. Daha çok verimli olabilmeniz için sizlerden ikinci turada devam etmenizi istiyoruz. Azim ve hayretin karşılığı olarak belgelerinizi takdim edeceğiz. Sertifikalarınızın hepinize hayırlı olmasını diliyorum.”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Küçük’ün konuşmasından sonra öğrenciler kursta öğrendiklerini sergiledi.

Ardından Vali Tapsız ve diğer katılımcılar kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Sertifika takdimi sonrası konuşan Vali Süleyman Tapsız ise herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlattı.

“Yarın ne olacağını bilmiyoruz” diyen Tapsız, hepimiz geleceğimizi bilemiyoruz. Bizde yarın bir engelli olabiliriz. Bu nedenle empati yapmamız lazım. Kendimizi başkasının yerine koymamız lazım. Bir yakınımız, çocuğumuz engelli olabilir. Devlet olarak engellilere ne gerekiyorsa yapmaya özen gösteriyoruz. Yardım ve destek veriliyor. Kursiyerlerimiz engellilere yardımcı olmak maksadıyla bu kursa katılmışlar. Kursiyerlerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.