Karaman’da faaliyetlerine ara vermeden devam eden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri, Karaman’da yediden yetmişe herkesin sesi olmaya devam ediyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve örnek çalışmalarıyla gençlere kapılarını sonuna kadar açan ve gençlerin adeta ikinci bir evi konumuna gelen Gençlik Merkezleri, engelli öğrencileri de unutmayarak her hafta düzenlendikleri etkinliklerle engelli öğrencileri mutlu etmeye devam ediyor.

‘’Ziyaretler Devam Ediyor’’

Karaman Gençlik Merkezi engelli öğrencilere yönelik faaliyetlerine her hafta bir rehabilitasyon merkezi ziyaretleri ile devam ediyor. Ziyaret ettikleri rehabilitasyon merkezlerinde engelli öğrencilere faklı alanlarda uygulama ve çalışma yaptıran Gençlik Liderleri ve Gençlik Merkezi eğitmenleri yaptıkları çalışmalar ile engelli öğrencilerin kendileri topluma kabul ettirebilmeleri ve toplumla kaynaşmaları yönünde katkı sağlamayı amaçlıyorlar.

 07 Şubat 2015 Cumartesi günü Karaman’da engelli öğrencilere yönelik eğitim veren bir rehabilitasyon merkezine ziyaret düzenleyen Gençlik Merkezi liderleri ve eğitmenleri, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklara ebru çalışması yaptırdı. Zevkli ve oldukça eğlenceli geçen etkinlikte öğrenciler, Gençlik Merkezi liderleri, ebru eğitmenleri ve okul öğretmenleri eşliğinde ebru çalışması yaptılar.

‘’Engelli Öğrencilerimiz Bir Kahramandır’’

Gerçekleştirilen ziyaretlerin sosyal sorumluluk açısından önemli bir yere sahip olduğu dile getiren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri olarak her hafta engelli öğrencilerimize yaptığımız ziyaretlerde öğrencilerimizin toplumla kaynaşması, kendilerini topluma kabul ettirebilmeleri ve  birey olarak kendilerine olan güvenin ön plana çıkarmaları açısından bu tür sosyal faaliyetler oldukça önemlidir.

Engellilerin başarı ve azimlerinden herkese büyük dersler düştüğünü söyleyen Kısacık, "Engelli bireylerimizin aileleri ile birlikte hepsi bir diğerinden daha zor mücadelelerden geçiyor. Bu sebeple benim gözümde her engelli kardeşim bir kahramandır. Engelli politikalarında amaç yardım etmekten çok ayağa kaldırmak değil. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken onlara engel olmamaktır. Bunun en uzun vadeli kalıcı yolu eğitim sistemini engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak yenilemektir" ifadelerini kullandı.