Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci Partnership Programı   “Enable” (Engelli Bireylerin İstihdamı)  adlı proje kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Ticaret ve Sanayii Odası ve Eğitim Uygulama Okulu engellilerin istihdamı ile ilgili düzenlenen toplantıda biraraya geldi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Eğitim Uygulama Okulu İdarecileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy:  “Birlikte uyguladığımız bu projemizde engelli bireylerimizin kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmelerini sağlamayı, engelli bireylerin mesleki eğitim imkânlarının artırılmasına katkıda bulunarak çalışan engelli sayısının artırılmasını amaçlamaktayız. Yurtdışı ortaklarımız olan İngiltere ve İtalya engellilerin eğitimi ve istihdamı alanında oldukça tecrübeli olan kurumlardır. Yapmış olduğumuz Almanya ve İtalya toplantılarımızda edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimiz, ilimizdeki engelli istihdamı ile ilgili olarak yapacağımız çalışmalarda bizlere katkı sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki; hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle toplum olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirme sorumluluğumuzdan kaçamayız. Bu projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Karaman Ticaret ve Sanayii Odası Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Toplantıda konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Rıza Duru ise:“ Engelliler toplumumuzun ve vicdanımızın bir parçası olup, onlar için yapılabilecek her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almak bizin için onur vericidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde yürüttüğümüz projemiz bizler için engelli istihdamı alanında aydınlatıcı ve rehberlik edici olmuştur. Yapılan istatistiklere göre Karaman il genelimizde toplam 3000 engelli vatandaşımız bulunmakta bunlardan 110 engellimiz özel sektörde, 402 engellimizde kamuda istihdam edilmektedir. Karamanlı işadamları olarak amacımız engellilerimizin iş imkânlarını artırarak daha fazla sayıda engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamaktır.” dedi.
Toplantı Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yaşar Göktepe’nin yaptığı sunum ve yapılacak proje çalışmaların planlanması ile sona erdi.