Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Cuma günü İlçe Merkezi,  kasaba ve köylerimizdeki öğrenci ve halkın katılımıyla rekor okuma zinciri oluşturuldu. Saat 10.00’ da başlayıp 10.20’ de sona eren “Okuma Zinciri” yaklaşık 3500-4000 öğrenci ve halkın katılımıyla merkez, kasaba ve köylerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Halkın ve öğrencilerin okuma sevgisini aşılamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz “Okuma Zincirine” İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör, Belediye Başkanı Uğur SÖzkesen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ve İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve personelleri okuma zincirine katılarak öğrencilerimize destek verdi.

İlçe Merkezindeki Okuma Zinciri 1. Ana Cadde üzerinde Seyran Mahallesinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğünden Meydan Mahallesindeki Top Mevkiine kadar uzandı. Ayrıca Sanayii Bölgesinde ve Kuru Seki Mevkiinde bulunan okullar bölgesinde okuma zincirleri oluşturuldu. Yine Köy meydanlarında da okuma zincirleri oluşturuldu. Okuma zincire katılmak isteyen halkımıza müdürlüğümüzce kitap hediye edildi.