Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında Ar-Ge işbirliği protokolü imzalandı.

ESOGÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde protokole Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem imza koydu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, protokolün iki üniversitenin birlikte akademik çalışmalar ve Ar-Ge çalışmaları yürüterek üretecekleri yeni bilgileri, ülke ekonomisi ve sanayisinin hizmetine sunmalarını hedeflediğini ifade etti. Üniversitelerin işlevlerinden birinin de böyle işbirlikleri ile ülkeye ve insanlığa hizmet etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, anlaşmanın ülkemize ciddi katma değerler sunmasını diledi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ise, üniversitelerde üretilen bilginin katma değere dönüşmesi açısından iki üniversite arasında yapılacak bu işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti. ESOGÜ gibi seçkin bir üniversite ile böyle bir işbirliği içinde olmaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti adına ESOGÜ Rektörlüğü’ne teşekkür etti ve işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.