Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, fair play kavramı ve ruhunun ülke genelinde yaygınlaştırması amacıyla oluşturduğu ’Fair Play Üniversiteler Kervanı’ projesi kapsamında Elazığ’a gelerek Fırat Üniversitesi’nde konferans verdi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ’Fair Play Üniversiteler Kervanı’ projesi kapsamında düzenlenen konferansa Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Uluslararası Fair Play Komitesi üyesi ve Avrupa Fair Play Başkan Yardımcısı Erdoğan Akpınar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesinde katılımcılar, kültür merkezi içinde dünya fair play karikatür yarışmalarında ödül kazanan karikatürlerin sergisini açtı.

Konferansla ilgili bilgi veren Uluslararası Fair Play Komitesi üyesi ve Avrupa Fair Play Başkan Yardımcısı Erdoğan Akpınar, ekipteki herkesin olimpiyat komitesinin üst düzey üyeleri olduğunu söyledi. Akpınar, "Türkiye’de beden terbiyesi öğretmenleri, sporcuları, spor antrenörlerini, spor hocalarını yetiştiriyor. Biz fair playi yani iyi niyet ve vicdanın sesini dinleyen bir kitle yetiştirmek için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak Elazığ Fırat Üniversitesi’ni de programımızın içerisine aldık" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ da, ’Fair Play Üniversiteler Kervanı’ projesinin bir ayağının Elazığ’da yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fair play denince akla ilk başta spor müsabakalarının geldiğini belirten Prof. Dr. Demirdağ, "Aslında fair play hayatın her alanında ön planda olması gereken konulardan biri. Eşit şartlarda rekabet, temiz rekabet, kendinden önce rakibini düşünen bir uygulama olmasıdır. Başarıya ulaşmak için her şeyin mübah olmadığı, her şeyi hak edenin kazanması gereken anlayıştır. Bütün mesleklerde geçerli olması gereken bir durumdur" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay ise, fair playi fazlasıyla arzu ettiklerini ifade ederek, "Elazığ’da basının böyle bir sorunu olmadığını, son derece güzel bir gazeteci portföyü olduğunu biliyorum" dedi.

Moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Arslan’ın yaptığı konferansta Uluslararası Fair Play Komitesi üyesi ve Avrupa Fair Play Başkan Yardımcısı Erdoğan Akpınar, Türkiye Fair Play Komitesi Başkanı Murat Özbay, Türkiye Fair Play Komitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Bilge Donuk, dünya fair play ödül sahibi jokey Erhan Yavuz ve Fair Play Komisyon üyesi Emrah Demirer konuşmacı olarak yer aldı.