Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Farabi Kurum Koordinatörlüğü, Farabi Öğrenci Değişim Programı bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi. KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Farabi Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Nimet Çoşkun sunum yaptı. 

Arş. Gör. Çoşkun sunumunda Farabi Programından kimlerin nasıl faydalanabileceğine, ders uyuşmazlıklarında dikkat edilecek hususlara, başvuru tarihleri ve istenilen belgelere değindi.

Farabi Programından Yararlananlara Sekiz Ay Burs İmkanı

Arş. Gör. Çoşkun programın avantajları hakkında şunları söyledi: “Farklı akademisyenlerden eğitim alma şansınız oluyor. Ailenizden uzaktaysanız ve anlaşmalı olduğumuz üniversite ailenizin bulunduğu şehirde varsa orada okuyabilirsiniz. Ayrıca programa katılanlara sekiz ay karşılıksız eğitim bursu veriliyor. Diğer kredi ve devlet yurdu imkânlarınız varsa onlar da aynen devam ediyor.” Derslerin karşılıklarının ve kredi derecelerinin önemli olduğunu belirten Arş. Gör. Nimet Çoşkun, öğrencilerin programa başvurmadan önce gitmek istedikleri üniversitelerin ders programı ve not sistemini incelemelerini tavsiye etti.

Farabi programının sadece 1 yıl, bir veya iki dönem yapılabileceğini belirten Arş. Gör. Nimet Çoşkun, “Değişim programına kabul edildikten sonra, dersler başlamadan önce dilekçe vererek vazgeçme hakkına sahipsiniz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından program sona erdi.

Farabi Öğrenci Değişim Programının 2014-2015 yılı başvuruları 24 Şubat-14 Mart tarihleri arasında [email protected] adresinden on-line olarak gerçekleştirilebilecek.