Fatih Tekin, Gazetemize yaptığı  açıklamada;’’ Anayasa Mahkemesi, merakla beklenen dershanelerle ilgili kararını verdi. Bilindiği üzere Mahkeme, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun hükmünü dün oy çokluğu iptal etti.
Kararın gerekçesi ışığında 1 Eylül’de dershaneler kapanmayacak, dershaneler eğitim hizmeti vermeye devam edecekler. 1 Eylül’den itibaren okul olma hakkına kavuşmuş olan dershaneler mağduriyet oluşmaması için yine okul olarak devam edebilecekler. Okula dönüşmemiş dershaneler de mevcut hallerinde kalabilecekler. Anayasa Mahkemesinin bu kararına binaen Yaparlar Alışveriş Merkezinin üzerinde Özel  Tekin Lisesi olarak, YGS- LYS (9-10-11-12. sınıflar) ve KPSS Kurslarımızla aynı başarı ve güçlü eğitim kadrosuyla yolumuza devam edeceğiz,''dedi.

 AYM’nin oy çokluğu ile alınan kararda şu noktalara dikkat çektiği öğrenildi:
“Anayasa’nın 13. maddesi hak ihlallerinde hangi durumlarda sınırlanacağını belirtmektedir. Bu yasa bu sınırlara uymamaktadır. Aynı şekilde 42. maddesi eğitim ve öğretim hakkının özgürce kullanımını sağlamaktadır. Yasanın bu maddeye de aykırı olduğu görülmüştür. Çalışma özgürlüğü, girişim hakkını düzenleyen 48. maddeye de aykırılık görülmektedir.''

TEKİN ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI          ÖZEL TEKİN TEMEL LİSESİ 
İRTİBAT:                                                        İRTİBAT: 
ŞEKERBANK ARKASI                                      30 METRELİK YOL YAPARLAR AVM ÜSTÜ
KARAMAN                                                      KARAMAN
Tel: 0541 221 88 80                                     Tel: 0541 221 88 80