Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Gaziantep Üniversitesi 52 bin öğrencisi, 107 ülkeden 3 bin 750 uluslararası yabancı öğrencisi ile kocaman bir aile" dedi.

Gaziantep Üniversitesi olarak 16 fakülte, 20 araştırma merkezi, 4 enstitü ve 10 meslek yüksekokulu ile bölgede her alanda öğrencilerine hizmet sunulduğunu ifade eden Gür, bütün öğrencilerin kaliteli bir eğitimle barış içinde yaşatıldığını söyledi. Tercih dönemlerinin yaklaştığına dikkat çeken Rektör Gür, "Bu konuda Gaziantep Üniversitesi 44 yıllık bir geleneğiyle, mühendislik, tıp, sosyal bilimler, uzay bilimleri, havacılık, mimarlık, hukuk, ilahiyat fakültelerinin yanı sıra, eğitim ve iktisat fakülteleri ile birlikte kocaman bir eğitim camiasıyız" diye konuştu.

"Öğrencilerin barınma sorunu yok"

Gaziantep Üniversitesinin en önemli özelliklerinden birisi olarak, öğrencilerin barınma sorunu olmadığını vurgulayan Rektör Gür, "13 bin 500 yurt kapasiteli bir şehrimiz olduğu için üniversitemizi tercih eden öğrenciler kesinlikle barınma sorunu yaşamayacaklar. Mühendislik alanında intörnlük eğitimini ilk biz uygulamaya başladığımız için, buradan mezun olan gençlerimiz iş bulma konusunda yüzde 80 oranında her zaman avantajlıdırlar. Diğer taraftan tıp fakültemiz hem İngilizce hem tıp fakültesi olarak kaliteli bir eğitim sunmakta, 107 ülkeden 3 bin 750 öğrenci rengarenk, barışık ve yeşil alan bir kampüste huzur içerisinde yaşamak istiyorlarsa biz öğrencilerimizi Gaziantep’e davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bin TL burs imkanı

Öğrencilere bir müjde vermek istediğini belirten Prof. Dr. Gür, "Bizim üniversitemizi ilk bine girip de tercih eden öğrencilerimize yerleştikleri taktirde bin TL burs veriyoruz. Aynı zamanda üniversitemizin kendi yurdunda da ücretsiz konaklama veriyoruz. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulumuzu tercih eden hangi bölüm olursa olsun, bu öğrencilerimize de tercih eden ilk 10 kişiye 250 TL burs veriyoruz. Sanayi içerisinde olan bir okulumuz olduğu için bu da oraya cazibe kazandırıyor" diye konuştu.

Öğrencilere en doğru tercihi yapmaları konusunda uyarıda bulunan Rektör Gür, "Öğrencilerimizi, mutlu, heyecanlı, sanatsal aktiviteleri olan, sportif faaliyetlerde başarılı yeşil bir kampüse bekliyoruz" diye konuştu.