Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Gençlik ve Spor Kulübü Ritmik Jimnastik takımı, katıldığı Türkiye Şampiyonası’ndan kupalarla döndü.

Gazi Üniversitesi bünyesinde bulunan Gazi Koleji Gençlik Spor Kulübü Ritmik Jimnastik takımı, 1-2 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılan Türkiye finallerinden kupalarla döndü. Şampiyonada Gazi Koleji Gençlik ve Spor Kulübü’nü Küçükler kategorisinde temsil eden Duru Duygu Usta Türkiye ikincisi olurken, Minikler kategorisindeyse Doğa Deniz Usta Türkiye üçüncüsü oldu. Yine miniklerde Zeynep Pamir Türkiye 13’üncüsü oldu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, minik jimnastikçileri Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şule Çivitci ile birlikte makamında ağırladı. Minik sporculara başarılarından ötürü teşekkür eden Rektör Büyükberber, onları vermiş olduğu hediyelerle ödüllendirdi. Prof. Dr. Büyükberber, sporun toplumların sağlıklı bireyler yetiştirmesindeki katkısının büyük olduğunu, hem zihinsel hem de fiziksel gelişimdeki etkilerinin yadsınamayacağını vurguladı. Minik jimnastikçilerle sohbet eden Prof. Dr. Büyükberber, minik sporculara gelecekte ne olacakları sorusunu yöneltti. Minik jimnastikçiler büyüdüklerinde de bu sporu yapmayı istediklerini ve antrenör olmayı istediklerini söylediler. Sohbetin ardından Rektör Büyükberber, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Çivitci, antrenör Canan Berber ve minik sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

Minik sporcuları beş yıldır aralıksız bir şekilde eğiten antrenör Canan Berber, Gazi Vakfı Özel Okulları’na vermiş oldukları maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür etti. Berber, müsabakalarda BJK, ODTÜ, Hacettepe gibi önemli kulüpleri geride bırakarak bu başarıları yakalamalarının tesadüf olmadığını, haftada 6 gün olmak üzere günlük en az 4 ile 5 saat arasında çalıştıklarını söyledi. Gelecek yıl yapılacak olan Uluslararası İzmir Turnuvası’na katılacaklarını ve aralık vermeden bu şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen Canan Berber, yurt dışında 10 günlük bir kamp programlarının olduğunu söyledi. Turnuvalara hazırlanırken sosyal etkinliklere de ağırlık verdiklerini, sporcuların psikolog aracılığıyla motive edilmelerinin yanı sıra bale de yaptıklarını dile getiren Berber, minik sporcuların milli takıma seçilmelerini ve ülkemizi temsil etmelerini istediğini belirtti.