Yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce şefin katıldığı 1. Bursa Uluslar Arası Aşçılık ve Gastronomi Şampiyonası, geleceğin şeflerine ter döktürdü.

Yurtiçinden ve yurtdışından toplam 700 şefin katıldığı, 1. Bursa Uluslar Arası Aşçılık ve Gastronomi Şampiyonası’ndan ikincilikle dönen Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri, yeteneklerini, kazandıkları madalyalarla taçlandırdı.

Üniversiteler, oteller ve restoranlar arasında olmak üzere çeşitli kategorilerde yarışmaları içeren Şampiyona’ dan dereceyle dönmüş oldukları için öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Merve Burcu Akbulut, ‘’ Biz üniversiteler arası kategoride ikinci olduk. Altın, gümüş ve bronz olmak üzere de 10 madalya aldık. Ana yemek, makarna ve tatlı pişirme alanlarında ve genellikle Türk mutfağı ağırlıklı olarak yarıştık’’ dedi.

Daha öncesinde de Manavgat Uluslar Arası Aşçılık Şampiyonası’nda birinci olduklarını ve Bolu Mengen Aşçılık Şampiyonası’ndan da yine birincilikle dönmüş olduklarını hatırlatan Akbulut, önümüzdeki süreçte katılacakları ilk yarışma ya da şampiyonada da yine birinci olmayı hedeflediklerini belirtti.

Şampiyona’ da ekibi yarışırken hissettiği heyecanı ifade etmekte zorlandığını dile getiren Akbulut’ ’Şampiyonada öğrencilerim yarışırken o kadar heyecanlıydım ki, güzel sonuçlar elde edince öğrencilerimle birlikte sevinç çığlıkları atıp, havalara zıpladık. Yarışma sırasında bir şeyler yetişmediği ya da ters gittiğinde ben de onların yanındaymışım gibi strese girdim. En önemlisi de onlarla gurur duyuyorum. Öğrencilerimin hepsi benim için çok değerli. İyi ki varlar ve iyi ki ben onların öğretmeniyim’’ diye konuştu.

Şampiyona’ da üç ayrı alanda yarışıp, bronz, gümüş ve altın madalya kazanan Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Programı 2. Sınıf öğrencisi Umut Kaplan da daha önce 30. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali Aşçılar Yarışması’nda da tavuk yemeği alanında yarışmış olduğunu hatırlatarak ‘’Orada yarışan birçok arkadaşımın arasından altın madalya ile dönmüştüm. Hem birlikte çalıştığımız ekiple, hem de okulumla gurur duyuyorum. Bu ekipteki birçok arkadaşımın mesleğinde çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Öğretmenlerimiz, mutfağımız ve ekipmanlarımız zaten çok iyi. Tüm bunlar bir aşçılık öğrencisi için gayet mutluluk verici’’ dedi.

Şampiyona’ dan gümüş madalya ile dönen Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Çağan Sayar ise, ‘’Maser Chef Grand Play’de gümüş madalya kazandım. Bize bu alanda en iyi üniversite unvanını getiren alanda da yine gümüş madalya kazandım. Bu yarışmanın kariyer planlarıma etkisi oldu. Yarışma içerisinde Master Chef alanında yarışırken yabancı şeflerle karşı karşıya geldik. Zaten yurt dışında çalışmayı düşündüğüm için bu benim adıma iyi bir tecrübe oldu’’ ifadelerini kullandı.