İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ilk mezunlarını verirken, son sınıf öğrencileri bilgi, tecrübe ve becerilerini yansıtan çalışmalarını 1 Haziran’a kadar Galeri Aydın’da sergiliyor.

Sinema, televizyon, reklam ve eğlence gibi sektörlerin ihtiyaç duyduğu çizgi film ve animasyon tasarımcılarını yetiştirmenin yanında dijital oyun sektörüne de yaratıcı katkıları hedefleyen bölüm öğrencileri, bitirme projelerini sergiliyor.

Toplumsal duyarlılığa ve çağdaş evrensel değerlere dayanan, kuram ve uygulama bakımından güçlü tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim modelini benimseyen öğrenciler, bilgi, tecrübe ve becerilerini yansıtan çalışmalarını sektörle ve ilgililerle paylaşmayı çok önemsiyor. Bu amaçla, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bu sergiyle ilk mezunlarını başarılı bir geleceğe uğurlarken, eğitimine devam eden öğrenciler için de motivasyon kaynağı olmayı hedefliyor.

Sektördeki ihtiyacın nitelik ve nicelik olarak karşılanabilmesi için alanın gerektirdiği sanatsal, kültürel, teknik ve teknolojik, bilgi ve beceri, donanım ve yeterliliğe sahip yapıcı ve yaratıcı uzmanlar yetiştirmeyi ana hedef olarak koyduklarına değinen İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif Can Güngör, sanat, eğitim-öğretim, sinema, televizyon, reklam gibi çok geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan çizgi film tasarımcısı ve animatör yetiştirmeyi hedeflemek üzere kurulan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün ilk mezunlarını vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü son sınıf öğrencilerinin 24 Mayıs’ta açılan sergisi, 1 Haziran 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.