Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi Robotik Takımları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ı ziyaret ettiler.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nü makamında ziyaret eden Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknolojisi Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nin dört robotik takımının temsilcileri, FIRST® LEGO® League Robotik turnuvasının 2014 FLL WORLD Class “Senin Dünyan, Senin Sınıfın” teması için geliştirmekte oldukları eğitim projelerini paylaşarak Dr. Muammer Yıldız’ın görüşlerini aldılar.

Robotik turnuvalarında geliştirdikleri projeler ve robotlar ile Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Robot Performans Birincilikleri ve Proje kupalarını alarak ülkemizin adını birçok kere duyuran robotik takımları bu ziyaretten edindikleri bilgilerle projelerini geliştirmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Türkiye’nin adını uluslarası sahada duyurabilmek için Amerika’da, FRC(FIRST Robotics Competition) adlı yarışmasında ülkemizi başarı ile temsil eden Integra takımı da Dr. Muammer Yıldız ile geliştirdikleri robotlarının videolarını paylaşarak bu yılki çalışmaları için görüşlerini ve desteğini aldılar.