Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, davetliler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“BUGÜN, HAYATIMDAKİ UNUTULMAZ TARİHLERDEN BİRİSİ OLACAK”

Fakülte birincisi Sinan Güleç başarısından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Hepimiz için zor geçen dört yılın ardından bugün mezuniyetimizi kutluyoruz. Zaman zaman iş hayatı ve öğrencilik hayatım arasında kaldığım dönemler yaşadım fakat sonuç olarak bu başarıya ulaştım. Kendime hep yeni hedefler koydum ve bu hedefler doğrultusunda çalıştım. Başarının da başarısızlığın da insanın kendisiyle alakalı olduğuna inanıyorum. Bugün, hayatımdaki unutulmaz tarihlerden birisi olacak. Umuyorum ki yine bir yerlerde karşılaşacağız ve üniversitemizdeki günlerimizi yad edeceğiz.” dedi.

“KENDİNİZİ GELİŞTİRİN VE ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIN”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise mesleğinde yetkin genç mühendisleri ülkemizin hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “İnanıyoruz ki tüm mezunlarımız ülkemizin iyi yetişmiş insan kaynakları arasında yerini alarak güzel çalışmalara imza atacaklar.” şeklinde konuştu.

Mühendislerin insanlığın ve toplumun sorunlarına ve ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan, bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişiler olduğunu hatırlatan Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belki farkında değilsiniz ancak başınızı kaldırıp çevrenize baktığınızda günlük hayatta kullandığınız her türlü teknolojik eşyalar, kaldığınız evler, yollar, herşey mühendislerin eseridir. Alanınızda iyi bir mühendis olmak istiyorsanız mühendis titrine önem vermelisiniz. Bundan sonra ülkemizin kalkınması için çalışınız. Çalışacağınız kurumlarda adaletin, doğruluğun, dürüstlüğün, alın terinin korunması gereken en büyük erdem olduğunu unutmayın. Dürüst, ahlaklı kendini bilen, kendine inanan, kendine güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, milletimiz ve devletimiz için yapabileceğiniz çok şeyler var. Artık almış olduğunuz temel bilimler eğitimi kendi fikirleriniz ve geçmiş tecrübelerle yoğurarak proje geliştirecek, karar verecek ve tüm bunları uygulayarak insanımıza ve insanlığa yararlı ürünler ortaya koyacak mühendisler olarak yetiştiniz. Öğrenmenin sona erdiğini sakın düşünmeyin. Öğrenmeye hayatınız boyunca devam etmek zorundasınız. Kendinizi geliştirin ve mezun olduğunuz bölümlerle ilgili ülkemizin kalkınması için çalışın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün konuşmalarının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri verildi. Kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere hediye takdimlerinin ardından fakülte birincisi Sinan Güleç isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı.

Daha sonra bölümlerdeki mezun öğrencilerin eğitim-öğrenim sürecinde yaşadıkları anılarını anlatan video gösterimleri gerçekleştirildi. Bütün mezunlara başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından öğrenciler mühendislik yemini ederek keplerini fırlattılar ve mezuniyetlerini kutladılar.