Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi liderleri okulları ve Kredi Yurtlar Kurumuna ziyaretler gerçekleştirerek “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması” ve yeni Gençlik Merkezinin tanıtımlarına devam ediyor.

“Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması” kapsamında Gençlik Merkezlerinde oluşturulan ecdada mektup yazma sınıflarında gençler mektup yazıyor. Öğrenciler için özel olarak hazırlatılan mektup kağıtlarına öğrenciler bilgilerini girerek mektuplarını yazıyorlar.

Milli ve manevi duyguları canlı tutmayı amaçlayan etkinliğin bir parçası olmak isteyen gençler, Karaman ecdatlarına mektuplarıyla seslenerek yarışmada birinci olmak istiyorlar.

Diğer bir yandan ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde Gençlik Merkezlerinin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlatılan yeni Gençlik Merkezleri projesi ile Karaman’da yapımı tamamlanan yeni Gençlik Merkezi yavaş yavaş faaliyet vermeye başladı. Yeni Gençlik Merkezinde verilecek kurslar hakkında gençlik liderleri tarafından okullar ve Kredi Yurtlar Kurumu gezilerek burada bulunan öğrencilere Gençlik Merkezi ve Gençlik Merkezinde faaliyet gösterecek kurslar hakkında bilgilendirmelerde bulunuyorlar.

Gençlik Merkezlerinin Karaman için çok iyi bir fırsat ve aynı zamanda gençler için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ Yeni yapılan Gençlik Merkezlerimizde birçok branşta açılacak ücretsiz kurslarda gençlerimize hizmet verilecek. Sadece sportif aktivitelerle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Açılacak olan yeni Gençlik Merkezi ile birlikte gençlere yönelik kurs sayılarında artış olacağını da belirten Kısacık, bu kurslarınİngilizce, Almanca, Osmanlı Türkçesi, Arapça, Rusça, Hızlı Okuma, Diksiyon, İşaret Dili, Kara Kalem, Kaligrafi, Hat, Ebru, Vitray, Tiyatro, Halk Oyunları, Def, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Piyano, Halı Dokumacılığı, Kitre Bebek, Kaat-ı Sanatı, Satranç, AutoCad, Takı Tasarımı, Kuran Eğitimi Kursu, Yağlı Boya, Origami, Model Uçakçılık, Ahşap Boyama, Filografi ve lise son sınıflara yönelik YGS hazırlık kursu olduğunu ifade etti.