Gençlerin topluma kazandırılması kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde yer alması için faaliyetlerine devam eden Karaman Gençlik Merkezi’nde kurs kayıtları başladı. Katılımcıların tüm faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanacağı Gençlik Merkezleri’nde Kişisel Gelişim Kulübü, El Sanatları Kulübü, Müzik Kulübü, Tasarım Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Spor Kulübü, Yöresel Halk Dansları Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü adı altında verilecek olan eğitimlerden katılımcılar ücretsiz olarak faydalana bilecek. Böylece gençler, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacak. Katılımcıların tüm faaliyetlerden ücretsiz faydalanacağı gençlik merkezlerine ilçedeki 14-29 yaş arasındaki vatandaşlar başvurabilir. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika alacağı kurslar kontenjan ile sınırlı olacak.
Gençlik Merkezleri’nin Karaman için çok iyi bir fırsat ve aynı zamanda gençler için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Hayati Kısacık;” Gençlik Merkezleri bünyesinde ücretsiz olarak açılan kurslar gençliğin sosyal ve kültürel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Karaman’da gençlik faaliyetlerini güçlendiren yapılanmayla birlikte üye sayısı, açılacak olan kurs ve faaliyet hedeflerimizde büyüdü. Çalışmalarımız sadece sportif aktivitelerle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.
Karaman Gençlik Merkezi’ndeki kurslar ise şöyle;
İşaret dili, hızlı okuma, Almanca, İngilizce, Kaat-ı Sanatı, Ahşap Oyma, Yağlı Boya, Vitray, Ebru, Hat, Kaligrafi, Karakalem, Def, Piyano, Ney, Keman, Gitar, Bağlama, Kabak Kemani, Takı Tasarım, Model Uçakçılık, Auto Cad, Matematik, Grafik Tasarım, Masa Tenisi, Badminton, Osmanlı Türkçesi, Çinicilik.
Başvuru: Mehmet Akif Ersoy Mah. Şehit Adnan Ateş Cad. no:40 – Tel: 338 213 1611 
Gerekli Evraklar: 2 Adet Fotoğraf, 1 Adet Kimlik Fotoğrafı – Üyelik Formu