Karaman-Ereğli yolu 1.kilometresinde  yapılacak kolej İnşaatının temel atma törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Adalet Komiyonu Başkanı Mehmet Öztunç Vali Yardımcıları Ferhat Burakgazi ve Latif Memiş, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
Program Gevher Hatun İlköğretim Okulu Folklor Ekibi’nin gösterisi ve okul öğrencisi Rümeysa Arman’ın okuduğu şiirle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Tanju Yıldırım 1999 yılında açılan okullarının 12 yıllık eğitim öğretim sürecinde değişik başarılara imza attığını, vatanına milletine sahip çıkan nesiller yetiştirerek Karaman’da eğitimde haklı bir yer edindiğini belirtti.
İnsanlığın yaşadığı sorunların reçetesi eğitimde
Yıldırım, 13 bin metrekare kapalı alanda yapılacak yeni binada 31 dersliğin, drama, proje, laboratuar, görsel sanatlar sınıflarının olacağını söyleyerek 4+4 eğitim sistemine uygun dizayn edilmiş okulun inşa edileceğini ifade etti. İnsanlığın günümüzde yaşadığı sorunların reçetesini ‘Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir.  Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecellî eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde taassup, ikincisinde hile, şüphe tevellüd eder." sözünde gizli olduğuna dikkatleri çeken Yıldırım,genç nesillerin yetişmesinde maddi manevi tüm unsurları hayata geçireceklerini söyledi.
Ülkeler bilim ve teknoloji eğitimine ağırlık vermeli
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da yaptığı konuşmada yaşanılan çağda toplumların ve ülkelerin zenginliğinin yetiştirmekte oldukları nesiller olduğunu ifade ederek “Geleceğimizin doğru şekillenmesi ancak sağlıklı zihin yapısına kavuşmuş ilim ve ahlak sahibi nesillerle mümkün olabilir.Eğer iyi bir eğitim verebilirsek üretim kabiliyetine sahip bir gençlik potansiyeli ile kısa vadede ülkemizin geleceği daha parlak ve güvende olacaktır.” dedi.  Ülkeler arası yarışın bilim ve teknoloji alanında olduğuna dikkatleri çeken Aksoy, bunu eğitim alanında başaran ülkelerin ekonomisini güçlendirdiğini, gelişmekte olan ülkeler arasına girdiklerini belirtti.
Medeniyet kaygısı çekenlerin yükü ağır
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, bugün normal bir inşaatın temelini atmadıklarını söyleyerek, geleceğin inşasına katkıda bulunacak önemli bir adımın atıldığını dile getirdi. Dünyadaki her insanın belli bir yükü olduğunu ifade eden Vali Kahraman, medeniyet kaygısı çeken insanların yükünün daha ağır olduğunu belirterek bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti. Eğitim öğretimde hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katkısının olmasının anlamlı olduğunu belirten Vali Kahraman, devlet-millet işbirliği ile bizi yarınlara taşıyacak kadroların en iyi şekilde yetiştirileceğini söyledi.