Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen eğitim kongresinde bir ilk yaşandı. Kongrede tanışan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile Gökkuşağı Koleji Kurucusu ve Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli Muş’a özel okul yapılması için el sıkıştı. Milli Eğitim Müdürü Arslan, arsa tahsisi konusunda yardımcı olacağı sözünü verdi.

“ÖĞRENCİLERE ÜCRET YARDIMI YETERİNCE İYİ YAPILAMADI”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1’inci Eğitim Kongresi Antalya’nın Belek mevkiinde devam ediyor. Kongreye katılan Gökkuşağı Koleji Kurucusu ve Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, böyle bir kongrenin gerçekleştirilmesinden dolayı memnun olduğunu ancak özel okulların bir takım sıkıntılarının olduğunu da dile getiren Gayretli, “Burada bu sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunda bildiriler yayınlanıyor, çare aranıyor. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok güzel bir uygulaması var. Özel okullarda okuyan öğrencilere ücret yardımı yapılıyor. Ama bunun bir çok öğrenci üzerinde yeterince iyi yapılamadı. Ulaşılamayan öğrenciler de var. Adil bir şekilde desteğin olabilmesi için değişik bir sistemin olması gerekiyor” dedi.

“ÜCRET YARDIMI YERİNE KDV VE VERGİ KOLAYLIĞI OLABİLİR”

Öğrencilere ücret yardımı yapmak yerine okullara KDV ve gelir vergisi kısmında yardım yapılacağını belirten Gayretli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim kanımca şöyle bir uygulama olabilirdi. Öğrencilere ücret vermektense bu ücretin karşılığında özel okullarda KDV alınmaması veya yüzde 1’e indirilmesi ve hatta gelir vergisinin alınmaması olabilirdi. Burslu öğrencilerin sayısını yüzde 15’e çıkarılarak merkezi sistemden öğrenciler gönderilirse daha iyi olur” dedi.

“ULUSLARARASI DÜZEYDE EĞİTİM VERİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı uluslararası düzeyde eğitim verdiklerini belirten Gayretli “Gökkuşağı kolejleri olarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı uluslararası düzeyde eğitim veren bir sistem uyguluyoruz. Eğitim çok önemli üniversitelere de çok vazife düşüyor. Gelişim Üniversitesi olarak da eğitim fakültesini açma ve modern bir öğretmen kitlesi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

MUŞ’A ÖZEL OKUL YAPMAK İÇİN EL SIKIŞTILAR

Kongrede Abdulkadir Gayretli ile yapılan röportaja kulak misafiri olan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise röportajın ardından Gayretli’ye bir sürpriz yaptı. Arslan, özel okul için Muş’ta kendilerine arsa temin edebileceklerini söyleyince, Gayretli bu teklife hayır demedi. Ayaküstü yapılan bu anlamlı görüşme sonunda Muş’a özel okul sürprizi geldi. Gayretli ve Arslan, kente özel okul konusunda el sıkışıp prensipte anlaştı. Fiziki binaların önemli olmadığını önemli olanın kaliteli eğitimin verilmesi olduğunu belirten Muş Milli Eğitim Müdürü Arslan, özel okul yapılması için Abdulkadir Gayretli ile el sıkışarak arsa tahsisi konusunda söz verdi. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kongre gerçekten bizim içinde çok önemli. Eğitimde binalar ve fiziki yapılar önemli değildir. Türkiye’de özel okul oranı düşük inşallah bakanlığımızın çalışmalarıyla bu oran artar. Muş’ta özel öğretim kurumlarına arsa konusunda yardımcı olabiliriz. Muş’ta bir arazi kendilerine tahsis edebiliriz” diye konuştu.

Gayretli’de bunun üzerine “Bizde bunu bir anlaşma olarak kabul ediyoruz. Özel okul olarak kapınızı çalarak oraya da bir okul açmak isteriz” dedi.

İki daha sonra el sıkışarak en kısa sürede görüşme dileğinde bulundular.