Karaman merkez Güldere köyünde gerçekleştirilen programa; Vali Murat Koca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan, okul personelleri, öğrenciler ve köylüler katıldı.
Okul Müdürünün açılış  konuşmasıyla başlayan program, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık’ın dünya süt gününe dair konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin gösterilerine katılımcılar alkışlarıyla eşlik ederken, köyün yerel sanatçısı tarafından seslendirilen müzik dinletisi de beğeniyle takip edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personellerinin aracılığı ile ilimizdeki hayvancılıkla ilgili Birlik Başkanlıklarının, Süt İşleme Tesislerinin ve süt üreticilerinin katkılarıyla tefrişatı yaptırılan Güldere Anaokulunun açılışı, köy imam hatibinin yaptığı duaların ardından Vali Koca ve beraberindeki heyetin kurdeleyi kesmesiyle yapıldı.
Vali Koca katılımcılarla birlikte yenilenen anaokulunu gezerek, çok güzel olan okulumuz inşallah minik öğrencilerimizle birlikte daha da anlam kazanır dedi ve anaokulu gezisinden sonra bir süre köylülerin sorunlarını dinledi.
Program, Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere verilen hediyeler ve katılımcılara yapılan süt ve diğer ikramların ardından sona erdi.