Hayrat Vakfı Karaman Temsilcisi Mehmet Kamçı; bu çalışmada öğretmen ve öğrencilerine güvenerek onların önünü açıp onlara fırsat veren Okul Müdiresi Sayın Alime Kaya’ya; Osmanlı Türkçesi noktasındaki birikimlerini öğrencilerine aktardıktan sonra öğrencilerinin zihinlerine hayırlı bir çalışmanın tohumlarını atan, daha sonra da her aşamasında onlara gereken maddi ve manevi desteği veren okulun çok değerli öğretmenlerine ve kısa zamanda öğrendikleri Osmanlı Türkçesi ile Türkiye’de yediden yetmişe herkese emsal olan cesur, gayretli ve çalışkan okul öğrencilerine çıkardıkları GÜLNİHAL isimli gazeteden dolayı tebriklerini iletti. 
Mehmet Kamçı: Ecdadın altın ve elmastan kıymetli olan, üzeri tozlanmış bin yıllık Osmanlı mirasına sahip çıkan; aldıkları derslerle Osmanlı Türkçesini  öğrenen sonra da bununla yetinmeyip öğrendiklerini güzel bir eserle taçlandıran böyle gençlerin, geçmiş ve gelecek arasındaki köprüyü kurarak geleceğe yönelik gücünü maziden alan büyük ve güçlü Türkiye’nin sağlam mimarları olma noktasında ümit verdiğini belirtti. Buna benzer çalışmaların diğer okullar tarafından da yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Karaman Osmanlı Türkçesi kursları İl Koordinatörü Erkan Şeker ise: Hayrat Vakfı olarak Osmanlı Türkçesi noktasındaki birikimlerini her kesimle paylaşma gayreti içerisinde olduklarını, Necati Yeniel Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin çalışmalarını da desteklediklerini ve bununla birlikte böyle çalışmalara her zaman destek verebileceklerini ifade etti.Okulda açılan Osmanlı Türkçesi kursuna bir çok öğrencinin katılarak Halk Eğitim müdürlüğünden de sertifika aldıklarını belirtti. Ecdada büyük bir vefa göstergesi olan böyle güzel bir çalışmada emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrenciler olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti.
Lale Eğitim Kültür Ve Araştırma Derneği başkanı Osman Mavi de yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını, bu gibi çalışmalara sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi gerektiğini vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kamçı, Hayrat Vakfı ve LALE Der adına Okul Müdiresine, öğretmen ve öğrencilerine Hayrat Vakfının hazırladığı Osmanlı Türkçesi ile yazılmış Mealli Kur’an-ı Kerim ve bazı Osmanlı Türkçesi ile ilgili basılmış eserler hediye ettiler.