İstanbul Aydın Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programında okuyan öğrencilerin hazırladıkları 22 fantastik saç ve makyaj, hazırlanan şov ile izleyicilere sunuldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı öğrencilerinin hayal güçlerini ve iç dünyalarını kullanarak tasarladıkları “Fantastik Saç ve Makyaj Show” defilesi farklı saç ve makyaj tasarımlarını aynı sahnede buluşturdu. İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Leyla Cesaret ve çok sayıda akademisyen ile öğrencinin katıldığı defile renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, saç bakımı ve güzelliğin geçmişten günümüze her zaman revaçta olduğunu belirterek “İlk kadından günümüze her zaman güzel ve bakımlı olmak hepimizin amacı olmuştur” dedi.

Defilenin öğrencilerin bir aylık çalışmasının ürünü olduğunu ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Leyla Cesaret, “Öğrencilerimiz almış oldukları makyaj, saç eğitimleriyle kafalarında yarattıkları fantastik ürünleri birleştirerek böyle bir defile hazırladılar. Defile mesleki uygulama dersi kapsamında hazırlandı. Karşımıza çok ilginç model ve tasarımlar çıktı. Bir ay yoğun bir şekilde çalışıldı. Bölümde bulunan 150 öğrenci arasından 22 öğrencimiz bu defilenin tasarımında yer aldı” diye konuştu.

Bu defile sayesinde öğrencilerin yeteneklerini ve hayal güçlerini keşfettiklerini belirten Leyla Cesaret, “Konu olarak fantastik dedik. Çocukların, hayal dünyalarını yaratıcılıklarını bulmak ve onların kendilerini keşfetmelerini sağlamak önemliydi. Fantastik saç ve makyaj yaptıklarında kendilerinin neyi ne kadar yapabileceklerini de keşfetmiş oluyorlar. Bu mesleğe uygun olup olamadıklarını keşfetmeleri açısından yararlı bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.