Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hayırsever iş adamı Yusuf Şenel tarafından yaptırılacak olan 32 derslikli ortaokulun temeli, düzenlenen törenle dualar eşliğinde atıldı. Hayalinde hep bir okul yaptırmak olduğunu belirten Yusuf Şenel, bunu gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Okulun, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.

Cumhuriyet Mahallesi Tepe mevkiinde düzenlenen temel atma töreninde ilk konuşmayı hayırsever iş adamı Yusuf Şenel yaptı. Okulun şimdiden hayırlı olmasını dileyen Şenel, "İnşallah okul projesinin tamamlanmasıyla birlikte Çerkezköylü evlatlarımız, modern ve gelişmiş bir eğitim yuvasına sahip olacaklardır. Bu inancım tamdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bırakacağımız bu eserler bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Eğitimdir ki bir milleti ya özgür bağımsız topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Eğer çocuklarımızı yetiştireceğimiz eğitim yuvalarını inşa eder ve onlara uygun eğitimi ve dünya görüşünü verebilirsek, geleceklerinin heba olmasını engelleyerek onları topluma kazandırır, gelecekte eğitimli şahsiyet haline getiririz. Hem de ülkemizin geleceği için yeni bilim adamları, eğitimi ve sanayisi ile bilgili insan kaynağı elde ederiz" dedi.

"Allah herkese nasip etsin"

Okul yaptırmak hayalinin olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için Allah’a şükrettiğini belirten Şenel, "Bir hayalim vardı, günün birinde okul yaptırmak. Hamd olsun bugünleri görmeme sebep olan Allah’a. Bana nasip oldu, Allah herkese nasip etsin. Ve bana bugüne kadar destek olan aileme, çocuklarıma, kardeşime, hizmetleri ile destek veren dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bu vesile ile katılımınızdan dolayı herkese teşekkür eder, en kalbi duygularımla sevgiler ve saygılar sunarım" diye konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Çerkezköy’deki eğitim yatırımlarının önemli bir kısmının hayırsever aileler tarafından yapıldığını belirterek, "Narin ailesi, Enesler Tekstil, Çerkezköy TSO, eski Kızılpınar ve Veliköy Belediyeleri, rahmetli Hacı Fahri Zümbül, Serkan-Müjgan Karagöz çifti, Seval-Ahmet Çetin çifti, Gülkaya ailesi, Gürsoy ailesi, Gabralı ailesi, Veliköy OSB gibi kurum ve ailelerin ciddi katkılar yaptı. Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hepsinden Allah razı olsun" dedi.

"Aslan payı Kaymakam Bey’in"

Çerkezköy’ün geçtiğimiz yıl üçlü eğitimi tartıştığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kasım 2016 yılına kadar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı 760. Kasım 2016 tarihinden bu yana devletimiz ve hayırseverlerin katkıları ile yatırım programına alınan derslik sayısı ise 480. Bu rakamlar Çerkezköy’de eğitimin kaderini değiştiren çarpıcı rakamlar" ifadelerini kullandı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ve valiliğin katkıları ile Çerkezköy’ün eğitim noktasında makus talihinin değişmeye başladığını belirten Akay, bu makus talihin değişmesinde en büyük emek, gayret ve çabanın Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın olduğunu söyledi. Artık Çerkezköy’de her yıl 2-3 okulun planlamasının yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çerkezköylü çocukların geleceğine katkı sağlayacak, ışık olacak 32 derslikli Yusuf Şenel Ortaokulu’nun Çerkezköy’e, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Yusuf Şenel ve ailesine teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

"6 yeni okul Çerkezköy’ün"

Mesai mefhumu gözetmeksiniz çalıştıklarını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise "10 bin 518 öğretmen arkadaşımızla 172 bin 212 öğrencimize zaman mefhumu gözetmeksizin hizmet etme gayreti içerisindeyiz. İlimiz bu alanda dinamik bir nüfusa sahip. Eğitim kurumlarımızın sayısı her geçen gün artmakta. İhalesi yapılan, yapılacak olan ve inşaatı devam eden 45 tane okul yatırımımız mevcut. Bunlardan 17 tanesi Çerkezköy ilçemizde. 2016 devlet yatırım programında yer alan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi okulumuzun ihalesi yapıldı, sözleşme aşamasında. Yine 24 derslikli ilkokulumuzun ihale dosyası teslim edildi. 2017 temel eğitim yatırım programında ilimizde 17 yeni okul yapılacak, bunlardan 6 tanesi Çerkezköy’de. 3 tane 21 derslikli ilkokul, 1 tane 21 derslikli ortaokul, 1 tane 8 derslikli ilkokul bir tane de 4 derslikli anaokulu. İhale dosyaları hazırlanıyor ihalelerinin tamamı en geç ekim ayında bitmesi planlanıyor" dedi.

Çerkezköy’ün hayırsever anlamında şanslı olduğunu ifade eden Ulusan "Tekli öğretime geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. İlk ve ortaokulda derslik başına düşen 28 öğrenci sayısı 16’ya düşecektir. İl genelinde de bu sayı 16’da kalacaktır. Eğitim alt yapısı tamamlanmamış okullarımızda da Fatih Projesi kapsamında yenilenecektir. Hedefimiz vergi ortalamasında Türkiye’de 9. sırada bulunan Tekirdağ’ın eğitim altyapısını iyi düzeylere getirmektir" diye konuştu.

"Hayırlı Olsun"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, temeli atılan okulun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek "Gelecek nesillere bırakılacak bu değerli eseri Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize kazandıran hayırsever Yusuf Şenel ve ailesine teşekkür ediyorum. Geleceğimizi düşünerek yapmış oldukları bu değerli katkı çok önemli. Çerkezköy hızla göç alan bir ilçe. Bundan dolayı da eğitim açısından bizim bu ilçeye yapacağımız yatırımların, buradaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik yapacağımız yatırımların artırılması için daha fazla çalışmamız daha fazla kaynak bulmamız gerekiyor. Önemli olan okullarımızın yapılacağı olan arsaların temini ve işlerin hızlandırılması konusu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Çerkezköy’de arsa kazandırılması yeni okulların yapılması konusunda bizlere destek oluyor. Bundan sonra da inşallah aynı hızla bizler hem hayırseverlerimizin, hem yerel yönetimlerimizin hem de devletimizin göndereceği kaynaklarla Çerkezköy’de yeni yeni dersliklerde çocuklarımızın eğitim aldığı okulların fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Bu bizim görevimiz. Bunu inşallah 2019 hedefimiz çerçevesinde tekli eğitime geçme yolunda gerçekleştirmeyi planladık. Okulların ihalelerini ekim ayına kadar tamamlamayı planladık ve 1 yıl içerisinde bitirerek bu sorunu çözmeyi hedefliyoruz. Çerkezköy çok güzel bir örnek, ilçemizde Serkan-Müjgan Karagöz, Ahmet-Seval Çetin, ÇTSO, Yusuf Şenel gibi hayırseverlerimiz var" dedi.

Konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın yaptırdığı duanın ardından kurban kesildi ve 32 derslikli Yusuf Şenel Ortaokulunun temeli atıldı. Okulun, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında açılması planlanıyor.

Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, İrfan Danışmaz ve Abdullah Nair, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Yakuppur, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.