Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Siyahser Ortaokulunca yürütülmekte olan “Herkes İçin Yeşil Bir Çevre” adlı proje çerçevesinde Portekiz , İspanya, Yunanistan , Hırvatistan , Çek Cumhuriyeti ve Polonya ‘ dan gelen 13 kişilik proje heyeti İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy‘ u ziyaret etti.
Ziyarette Siyahser Ortaokulu Müdürü Kadir Altunsoy: ”AB Eğitim ve Gençlik Programından Comenius Programı kapsamında Portekiz , İspanya , Yunanistan , Hırvatistan , Çek Cumhuriyeti ve Polonya‘ dan gelen misafirlerimizle hazırladığımız “ Herkes İçin Yeşil Bir Çevre” adlı projemiz toplumumuzda çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.
Hırvatistan‘dan Ivan Slavic ise: “Projemiz kapsamında ilk toplantımızı Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Türk kültürünü ve misafirperverliğini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Herşey için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen idareci ve öğretmenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy: “Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği Projelerini çok önemsiyoruz. Projeler aracılığıyla Avrupa’nın 31 ülkesindeki eğitimciler ile tanışma fırsatı buluyoruz. 2005 yılından bu yana 1012 öğretmen ve öğrencimiz Avrupa’nın farklı ülkelerinde proje faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Diliyoruz ki, dünya genelinde dostluk ve barış hakim olsun, tüm dünya ulusları huzur ve mutluluk içinde yaşasın.”dedi.