Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), Karaman İl Müftülüğü ve Karaman  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “ Herkes O’nu Okuyor” projesi kapsamında 12 ayrı kategoride yapılan sınavda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Karaman Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve yoğun ilginin olduğu tören Kuranı Kerim tilaveti Gülistan Tasavvuf Musikisi Korosu’nun seslendirdiği ilahilerle başladı.



Sunuculuğunu Tiryaki FM Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sütçü'nün yaptığı programa Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve şube müdürleri ile KAREGDER Başkanı Yahya Okçu katıldı.


KAREGDER Başkanı Yahya Okçu 155 okulda bin 500 gönüllü gözetmenin katıldığı sınava 22 bin kişinin katıldığını belirterek, Karaman dışından da yaklaşık 50 ilden katılımın olduğunu sözlerine ekledi. Amaçlarını peygamber sevgisini pekiştirmek, bilgileri tazelemek olarak belirten Okçu, cezaevinden 350 kişinin katılmasının, 2 görme engellinin çalışıp sınava dahil olmasının ve sınav öncesi evlerde yaşanan heyecanın önemli olduğuna dikkatleri çekti.


Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da yaptığı konuşmada projenin çok önemli kazanımları olduğunu belirterek Efendimizin hayatı ile kitap okuma alışkanlığının kazanılmasının dikkate değer olduğunu söyledi. Güzel bir neslin yetişmesinde Efendimizin hayatının en güzel örnek olduğunu dile getiren Sultanoğlu, böyle bir proje içinde olmanın, destek vermenin kendilerini memnun ettiğini söyledi.


Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci yaptığı konuşmada son 2 yılda yapılan yarışmanın, Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyerek diğer illere de örnek olduklarını ifade etti. Geçen yıl sahabe efendilerimiz adına 10 bin fidanın toprakla buluştuğunu, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin de sınava girdiğini özellike belirten Değirmenci başta araba ve umre ödüllü olmak üzere 571 hediye dağıtıldığını söyledi. Karaman dışından da katılımın olmasının yine bir ilk olduğunu söyleyen Değirmenci, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Ödül töreni 12 ayrı kategoride dereceye girenlerle ilk kırkta yer alanlara hediyelerinin verilmesi ile devam etti. Tören yetişkinlerde ilk dörde giren Muhammet Tuğ, Mehmet Ali İyibaş, Ahmet Sevindik ve Serpil Özdemir’in hediyelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.