Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi ile Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan “ERASMUS+ MEYDANI” projesi hibe almaya hak kazandı.
Ulusal Ajans tarafından 2014-2020 döneminde uygulanacak ERASMUS+ programının tanınırlılığını artırmak amacıyla Eurodesk Temas Noktalarına özel hazırlanan mali destek çağrısı kapsamında başvurusu kabul edilen proje, Nisan-Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi, Karaman Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Karaman MEM Eurodesk Temas Noktası iş birliği ile uygulanacak proje kapsamında Karaman’da üç ayrı yerde ERASMUS+ Meydanları kurulacak, 17-30 yaş aralığındaki gençler bu meydanlarda Avrupa Birliği ülkelerindeki staj, iş ve eğitim fırsatları konusunda bilgilendirilecek.

Proje ile, bilgi ve deneyim eksiklikleri nedeniyle AB imkanlarından faydalanamayan gençlerin AB projelerine dahil edilmesi ve Karaman’dan Ulusal Ajans Gençlik Projeleri’ne yapılan başvuru sayısı ve kalitesinin artırılması amaçlanıyor.