Karaman genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere yönelik Evrensel ve Etik Değerler Bilinci ve Kültürü kazandırmak amacıyla      2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında 2012 yılı Mayıs ayı ‘’Hoşgörü’’ değerini en iyi işleyen okullara belgeleri, resim-afiş, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Şube Müdürü M. Akif Duman, Projeler Koordinasyon Ekibi’nden Selda Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödüllerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy: “ Projemiz kapsamında eğitim-öğretim dönemimizin son değeri olan “Hoşgörü” Mayıs ayı süresince ilimiz genelinde okullarımız ve öğrencilerimizin katılımı ile işlenmiştir. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve yaptıkları başarılı etkinlikler projemizin amacına ulaştığının göstergesidir. Bu sonuçtan büyük memnuniyet duymaktayız. Eylül ayından itibaren yeni değerlerle zenginleştirerek projemizi uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizin sadece bu projeyle sınırlı kalmayıp tüm hayatları boyunca evrensel değerleri içselleştirmeleri, yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler olarak yetişmeleridir. Yarışmada dereceye giren bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum ” dedi.

Ödül töreni dereceye giren okullara ve şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere belge verilmesiyle sona erdi. 

 

İlköğretim Kurumları Alanında:

1.

Çoğlu Şehit İshak Sağlamoğlu İlköğretim Okulu

2.

Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu

3.

Yunus Emre İlköğretim Okulu

 

Ortaöğretim Kurumları Alanında:

1.

Karaman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

2.

Fatih Anadolu Lisesi

3.

Bifa Lisesi

 

 

Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları;                        

 

 

Resim-Afiş Yarışması Birincileri;

 

 

1.

İlköğretim Birinci Kademe: Münevver YILMAZ - Morcalı İ.O.

2.

İlköğretim İkinci Kademe: Cüneyt YAVUZ –Yunus Emre  İ.O.

3.

Ortaöğretim: Kübra TEZ - Bifa Lisesi

 

 

Şiir Yarışması Birincileri;

 

1.

İlköğretim Birinci Kademe: Serra Cennet KOÇAK -75.Yıl Şehitler İ.O.

2.

İlköğretim İkinci Kademe: Sena Nur DOĞAN – Dr. Sadık Ahmet  İ.O.

3.

Ortaöğretim: Kübra YAVUZ- Bifa Lisesi

 

 

Kompozisyon Yarışması Birincileri;

 

1.

İlköğretim Birinci Kademe: Rümeysa CANDAN- Kurtderesi İ.O.

2.

İlköğretim İkinci Kademe: Rahime GÜVEN – Yunus Emre  İ.O.

3.

Ortaöğretim: Cihat SOYSAL- Fatih Anadolu Lisesi