Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı ‘’Bilindiği gibi, büyük tepkilere sebep olan yeni Milli Eğitim Yasası, Türk milli eğitiminde yaşanan meseleleri ve sebeplerini çözmek yerine yenilerini türetmiştir. Türk milli eğitimini kökten değiştirme ve dönüştürme sürecinde’’21 Ağustos müdür kıyımı’’ ile başlayan durum yeni bir aşamaya gelmiştir.
16 Ekim’den itibaren mülakat yapılacaktır. Mülakat jürisinin tamamının aynı sendika üyesi olması (Eğitim-Bir-Sen)  çok dikkat çekicidir. Mesela şube müdürlüğü yazılı sınavında Türkiye 6.sı ve Karaman 1.si Uğur UYARLAR; Türk Eğitim-Sen üyesi olduğu için jüriye alınmazken, kurum dışı memurluktan şube müdürü olmuş kişiler jüri üyesi yapılabilmiştir.
Geçtiğimiz günlerde ilimizde müdür yardımcısı olarak görevlendirilen 64 öğretmenden; 12’si Türk Eğitim-Sen üyesi iken, geri kalan 52 kişiden tamamına yakını Eğitim-Bir-Sen üyesidir. Bu çarpık tablo her şeyi anlatmaya yetiyor. İlimizde yetkili olan Türk Eğitim-Sen başta olmak üzere diğer sendikalar yok sayılmıştır.
Bu adaletsizliği dışlayıcılığı, horlayıcılığı, ötekileştiriciliği, itibarsızlaştırıcılığı… Ahlaki değerlerimiz açısından öğrencilerimize ve topluma nasıl izah edeceksiniz? Adalet terazisinin neresine koyacaksınız? 
Müdür kıyımıyla başlayan ve müdür yardımcılığı görevlendirilmesiyle devam eden yandaşlık, hak-hukuk ve adalet tanımazlık mülakat aşamasında da yaşanacak mı?
Onca emek, bilgi, birikim, fedakârlık,  çalışma ve başarı yine yok mu sayılacak?
Okullarımızda biriken yığınla sorun, gençliğimizi kuşatan alkol, uyuşturucu, sanal âlem bağımlılığı, marka düşkünlüğü, tüketim çılgınlığı vb. ahlaki ve kültürel yozlaşmalar nasıl halledilecek?
Ülkemizin, milletimizin ve gençliğimizin istikbali ve istiklali mi yoksa birilerinin hevesleri mi öncelikli olacak? Maalesef yaşadıklarımız adalet terazisinde hiç izah edilebilir görüntü vermiyor. Sorumlulara soruyoruz:   
Bunları yaparken, elinizi vicdanınıza koymuyor, toprağın altında,  ahirette Allah’ın huzurunda hesap vereceğinizi hiç mi düşünmüyorsunuz? Onurunu kırdığınız, incittiğiniz, hakkını yediğiniz insanlarla karşılaşınca hiç mi yüzünüz kızarmayacak?
Tartışmalı ve pek çok şaibeyi çağrıştıran mülakat jürisinin nasıl işleyeceğini ve sonucunu merakla bekliyoruz. Gerçekten adil, tarafsız ve hakkaniyetli bir tutum mu sergileyecekler? Yoksa tamamen adrese teslim tetikçilik mi yapacaklar?
Peygamber Efendimizin :’’Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına da yapmayınız’’ ve ‘’Kendiniz için istediğinizi mümin kardeşiniz için de istemedikçe iman etmiş sayılmazsınız .‘’ikazına uyulup uyulmadığına bakacağız… 
Bu mülakat sistemini asla kabul etmemekle beraber; meslektaşlarımıza başarılar dilerken, sonuçların Karaman’ımıza ve Türk Milli Eğitimi’ne nice hayırlara vesile olmasını temenni ederiz’’ dedi.